Hlavní obsah

O víkendu bude znovu až 35 stupňů

Teploty o víkendu se budou šplhat až k 35 °C. Bude za to moci teplé jižní proudění, které přeruší až v neděli přechod studené fronty. Ta s sebou přinese i silné bouřky, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Leonhard Simon, Reuters
Článek

Ve čtvrtek se bude přes střední Evropu přesouvat oblast vysokého tlaku vzduchu, a bude tak převážně polojasno až oblačno, po ránu ojediněle s mlhami. Teploty by se měly pohybovat mezi 22 a 27 °C.

V pátek bude skoro jasno či jasno, ráno opět s ojedinělými mlhami. Ranní minima klesnou na 13 až 9 °C, denní maxima vystoupají k 26 až 31 °C.

Jasné oblohy se dočkáme i v sobotu. Ráno teploty klesnou na 16 až 12 °C, přes den ovšem vystoupají k 30 až 35 °C.

Spadlé stromy, zaplavené silnice, podemletá trať. Hasiči se nezastavili ani přes noc

Krimi

V neděli bude polojasno nebo jasno, postupně bude od západu docházet k přibývání oblačnosti a místy se objeví déšť, přeháňky nebo bouřky, které mohou být i silné,“ uvedla Honsová. Ranní teploty se zvednou a budou kolísat mezi 22 a 18 °C, přes den už bude horko jen na východě území, kde by teploty mohly být opět až 35 stupňů. Na západě území to bude jen kolem 25 stupňů.

V souvislosti s přechodem fronty bude v pondělí převládat zataženo až oblačno, místy ještě s deštěm, přeháňkami či bouřkami a ranními teplotami mezi 20 a 14 °C. Během odpoledne bude od západu ubývat oblačnosti na polojasno. Nejvyšší teploty se zastaví mezi 20 a 26 °C.

Od úterý zamíří rtuť na teploměrech opět vzhůru. Převládat bude jasno či polojasno, ráno ojediněle s mlhami. Nejnižší teploty klesnou na 13 až 9 °C, přes den se dočkáme 23 až 27 °C.

Ve středu bude jasno až polojasno, po ránu se ještě budou ojediněle objevovat mlhy. Minimální teploty klesnou na 15 až 11 °C, odpoledne budou kulminovat mezi 26 a 30 °C.

Svět se kochal modrým Měsícem, ve skutečnosti byl žlutý až načervenalý

Věda a školy

Výběr článků

Načítám