Hlavní obsah

Medardovský týden je tu. Nadílka deště a bouřek nekončí

Teploty by se tento týden mohly podívat až k 28 stupňům, i dál bude ale třeba počítat s nadílkou deště nebo s bouřkami. Pro Novinky to uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 3.6.2024Video: Sitour / Novinky.cz

Článek

„Zpočátku a koncem týdne bude počasí u nás pod vlivem brázdy nízkého tlaku vzduchu – budeme se tak setkávat s bouřkami, ve středu počasí u nás ovlivní studená fronta. Teploty ale půjdou postupně nahoru a od středy se můžeme místy těšit na letní teploty. Oblačnost bude proměnlivá – sluneční brýle budeme střídat s deštníky,“ uvedla Honsová.

V pondělí bude zpočátku dne ojediněle mlhavo, jinak oblačno, přechodně až polojasno, pouze ojediněle přeháňky. Postupně bude oblačnosti přibývat na oblačno až zataženo a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Bouřky budou ojediněle silné, doprovázené přívalovým deštěm a krupobitím. Denní teploty vystoupají na 18 až 22 °C, na východě lze čekat až 24 °C.

V úterý bude oblačno až polojasno, po ránu ojediněle mlhavo, na horách s přeháňkami, ojediněle se dostaví bouřky. Na východě území bude zataženo s deštěm. Srážky by měly ustávat až odpoledne. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 19 až 23 °C.

Dvě desítky zraněných včetně dětí po úderu blesku v Liberci

Krimi

Středa přinese jasno až polojasno, na západě území během dne až oblačno a místy se objeví přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 13 až 9 °C, na západě 7 °C. Denní 20 až 25 °C, na východě až 27 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 14 až 10 °C, přes den 20 až 25 °C.

V pátek lze čekat jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 13 až 9 °C, denní 21 až 25 °C.

V sobotu na Medarda i v neděli by mělo být oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty po oba dny 17 až 13 °C, denní 23 až 28 °C.

Lijáky dělají problémy na silnicích i na železnici. Uvázlého muže zachraňoval vrtulník

Krimi

Výběr článků

Načítám