Hlavní obsah

Léto ještě nekončí, chystají se tropy, ale i bouřky

Letní počasí se příští týden ještě rozhodně vzdávat nebude, právě naopak. Po pondělním přechodu studené fronty se začne oteplovat a od středy už opět můžeme čekat tropické teploty, rtuť teploměru se vyšplhá až na 32 °C. Od pátku bude přibývat oblačnosti, přeháněk i bouřek. Teploty ale budou zůstávat letní, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 26. 8. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

Článek

V pondělí očekávejte oblačno s občasnými přeháňkami nebo deštěm. Během dne může být až polojasno, přičemž ranní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 12 °C. Denní teploty dosáhnou 20 až 24 °C, na jihovýchodě České republiky až 26 °C.

V úterý bude polojasno, ranní teploty budou kolísat mezi 15 a 11 °C. Přes den se dočkáme 23 až 27 °C, na jihovýchodě to bude až 29 °C.

FOTO: Horko lákalo k vodě

Domácí

Také ve středu očekávejte polojasno, ranní teploty budou mezi 17 a 13 °C. Přes den může teploměr ukazovat 27 až 31 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno, teploty ráno budou opět mezi 17 a 13 °C. Přes den se připravte na vysoké teploty - dosahovat budou 28 až 32 °C.

V pátek bude polojasno, postupně však bude přibývat oblačnosti a místy se bude objevovat déšť, přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty budou v rozmezí 18 až 14 °C, přes den opět 28 až 32 °C, od západu se však bude ochlazovat.

V sobotu už bude obloha oblačná, během dne se místy vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty budou mezi 18 a 14 °C, zatímco přes den bude stále letních 25 až 29 °C, na východě dokonce až 32 °C.

V neděli bude polojasno až oblačno, během dne se opět vyskytnou ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty budou v rozmezí 18 až 14 °C, přes den bude teploměr ukazovat 24 až 28 °C.

„Zlatý říjen“. Letos to vypadá na hodně dlouhé léto

Evropa
Foto: Jan Handrejch, Novinky

Koupání v jezu na Berounce v Černošicích

Výběr článků

Načítám