Hlavní obsah

Zataženou oblohu vystřídají příští týden vedra

Zatímco tento týden by měl být podle předpovědi s teplotami spíše pod průměrem a přeháňkami, ten další by se mělo výrazně oteplit. Výhled Českého hydrometeorologického ústavu na následující čtyři týdny předpokládá, že právě ten příští se teploty dostanou až k 27 stupňům.

Foto: Andy Bronson, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Týden, který právě začal, bude, co se teplot týče, podprůměrný, přes den bude kolem 17 stupňů, více jen o víkendu, kdy se teploty dostanou na 22 stupňů. Obloha bude oblačná až zatažená, sluníčko se víc ukáže jen v pátek a v sobotu.

„Další týden vychází průměrný až slabě nadprůměrný s nejnižšími teplotami kolem 12 °C a nejvyššími kolem 27 stupňů,“ uvedl ČHMÚ.

Třetí a čtvrtý týden sledovaného období, tedy 24.června až 7. července, by už měl být teplotně v normálu.

Co se srážek týče, nebude nijak vybočovat žádné období. Spadne v průměru 10 až 15 milimetrů za týden. Při výskytu bouřek a přívalových dešťů, které ovšem předpovídat takto dopředu nelze, může místy spadnout i větší množství vody.

Středomoří se potýká s vedrem

Zmíněné teploty přes 25 stupňů v dalším týdnu jsou pro toto období v Česku sice vyšší, nicméně jih Evropy se nyní potýká s teplotami sahajícími mnohem výš, často přes 35 stupňů.

Horko je nejen v Řecku, Turecku a na jihu Itálie, ale i v Bulharsku a na Balkánském poloostrově.

Středomořím se valí první vlna veder

Evropa

Výběr článků

Načítám