Článek
Obecně se speciály a silnější piva pijí více v zimě a v okolí vánočních svátků. A letos je dost dobře možné, že se právě taková objeví na vánočních trzích v horké podobě. Podobný nápoj je nabízen třeba v Polsku, kde se podává pivo se skořicí, hřebíčkem, malinovým sirupem a plátkem pomeranče.
Horké pivo se letos bude zkoušet dostat pod kůži i českým pivařům. „Produkt chceme testovat na některých vybraných vánočních trzích,” řekl Zdenek Havlena, ředitel pivovaru Staropramen s tím, že by se teplé pivo mohlo uchytit místo dobře známého svařáku.
Máte pivní mozol? Tak to máte zřejmě dost velký problém
Společnost má v plánu prodávat 19stupňové pivo z Pardubic, které tak doplní na některých českých náměstích nabídku grogu či punče. Také další limitované edice by měly vznikat do budoucna právě v regionálních pivovarech.