Článek
Jasně, domácí grilování je o pohodě. A kdo se nechce namáhat, může si nakoupit bulky, už připravené maso a dovnitř burgeru pak jako doplňky nacpat, co dům dal. Přitom stačí obětovat trochu času a kulinářský zážitek je na světě.
Třeba už jen taková domácí bulka posune burger na úplně jinou úroveň. Kdo někdy bulku sháněl v obchodech, ví, jaký problém je sehnat ji opravdu kvalitní a vyhovující. Přitom na poctivou domácí stačí pár ingrediencí – hladká mouka, mléko, droždí, máslo. To jsou věci, které najde doma snad každý.
Samozřejmě je nutné počítat s dobou kynutí, ale pokud se na to člověk připraví, tak ho to moc nezdrží. A výsledný produkt to posune výrazně dopředu. Jinak řečeno, kdo se jednou pustí do domácích bulek, už se pak těžko bude smiřovat s těmi kupovanými.
Bulky lze vylepšit třeba sezamem, kdo nemá na pečivu rád posyp, ten ji klidně může nechat čistou. Kompletní recept, který jsme pro vás připravili ve spolupráci s kuchaři restaurace Cafe de Paris, je ve videu.
U masa jde jen o dodržení několika zásad. Snad každý už dnes ví, že maso se musí vkládat na rozpálený gril. Délka grilování záleží na typu grilu, rozhodně by ale bylo dobré maso přiklápět, což je poměrně častá chyba. Pak se totiž maso začne dusit a přijde o šťávu.
Samostatnou kapitolou je salsa. Málokdo se asi chce doma patlat se složitými omáčkami, zároveň by ale byla škoda utopit maso v kečupu a dál to neřešit. Řešením je třeba estragonová salsa, která do našeho burgeru sedla jako ulitá. Její příprava sice nějakou chvíli zabere, výhodou ale je, že na ni stačí základní suroviny. Recept je opět názorně předveden zkušeným kuchařem na videu.