Hlavní obsah

Vstupenky do okřídlené restaurace se vyprodaly, než bys řekl švec

Novinky, ČTK, nčs

Strava na palubě letadla by se v nynější době mohla zdát poslední věcí, která chybí lidem během pandemie, ale jedna japonská letecká společnost zažila příliv klientů lačných pochutnat si na přepychovém menu v odstaveném letadle, píše agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

O vstupenky na palubu byl značný zájem.

Článek

Husí játra, krabí pěna a steak ze svíčkové z nejluxusnějšího hovězího plemene Wagyu figurovaly na menu v letadle společnosti All Nippon Airways (ANA), a to za cenu v přepočtu 12 tisíc korun. Aerolinky otevřely „okřídlený restaurant“ pouze na jeden den během minulého týdne, ale poptávka byla taková, že se chystají nabídku rozšířit.

Restaurace nabízela jídla obvykle podávaná v první či byznys třídě během mezinárodních letů. „Cestující“ nastupovali na palubu Boeingu 777 na tokijském letišti Haneda s napodobeninou palubních vstupenek. Kulinářský zážitek byl podle společnosti doprovázen hlášeními posádky a jídla se podávala na stolky u sedadel cestujících v kabině stroje. Připoutat se bezpečnostními pásy se tentokrát nevyžadovalo.

Ikonický steakhouse si s omezenou kapacitou poradil po svém

Lifestyle

Poptávka byla značná, navzdory ceně palubní stravy, která v první třídě činila 59 800 jenů (zmíněných 12 tisíc korun) a zhruba polovic v byznys třídě. „Vstupenky do restaurace se vyprodaly během jediného dne,“ řekla AFP mluvčí aerolinek.

Ty nyní plánují dalších 11 příležitostí pro zájemce o stejný zážitek, pokud ovšem nebudou zpřísněna omezení proti šíření koronaviru. Restaurace v letadle splňuje hygienické normy a využívá jen 60 sedadel, aby zaručila odstup mezi zákazníky. ANA, stejně jako jiné letecké společnosti po celém světě, byla tvrdě zasažena omezeními uvalenými na cestování během pandemie.

Výběr článků

Načítám