Článek
Porotci určovali vítěze na základě kreativity a originality jejich sushi tácu, který se skládal obvykle z 20 až 40 kusů sushi. Na přípravu měli soutěžící přesně 40 minut a vyjma výše zmíněných faktorů hodnotili porotci také techniky, které kuchaři při přípravě svých výtvorů použili.
Příprava tradičního japonského sushi není vůbec jednoduchá. Rýže musí být uválená do přesných rozměrů a konzistence – jde o techniku, která vyžaduje nejen talent, ale také mnoho cviku.
Kuchaři mimo jiné vyřezávali či vypalovali ingredience z mořských plodů do tvarů ptáků a květin, přičemž diváci měli možnost na závěr výtvory jednotlivých soutěžících také ochutnat.
Vítězem dvoudenního klání se stal ruský kuchař Vladimir Park, který provozuje restauraci v Norsku. Šlo už o jeho třetí účast v této soutěži, uspěl však poprvé.