Článek
Ač je firma Milk & Honey zatím jen start-up, má nakročeno do světa producentů whiskey opravdu dobře. Produkce whiskey sice byla dříve výsadou jen několika málo zemí, dnes je však jejich škála výrazně širší. A mnohým z nich se daří více než dobře. Stačí se podívat na úspěšnou indickou značku Amrut, japonskou Yamazaki nebo tchaj-wanskou značku Kavalan.
„Aktuálně je velká poptávka po různých produktech z rozdílných lokalit a klimatických oblastí,” uvedl ředitel destilérky Eitan Attir a dodal, že ač se o to zatím ještě nikdo nepokusil, tak má vlastně Izrael při výrobě whiskey i nějaké výhody. Teplé a vlhké klima urychluje dozrávání legendárního moku. Podle Attira zraje whiskey v Izraeli dvaapůlkrát rychleji než ve Skotsku.
Zbývají už jen lahve v aukci
A jak tedy vypadá situace ohledně této experimentální whiskey aktuálně? Společnost vyrobila celkem 391 lahví. Stovka z nich jde tento pátek do desetidenní online dražby přes skotský aukční portál a zbylých 291 lahví má být prodáno lokálně. Tedy, bylo prodáno. Destilérka totiž na dotaz Novinek, kolik lahví již prodala, reagovala, že jim již nezbyla ani jedna láhev. Experimentální whiskey prý zmizela doslova bleskově.