Článek
Gaytán začínal pracovat v restauraci jako pomocná síla. Až v roce 2008 se mu podařilo v Chicagu otevřít vlastní restauraci Mexique, kde získal v letech 2013 a 2014 michelinskou hvězdu. Stal se tak vůbec prvním Mexičanem, kterému se to povedlo.
„Restauraci jsem mohl otevřít díky zkušenostem z předchozích zaměstnání, hodně jsem se toho naučil,” vysvětluje kuchař, jenž nyní provozuje v Chicagu restauraci Tzuco, kde hostům servíruje tradiční mexickou kuchyni.
Vařil pro britskou královnu nebo Eltona Johna. Nyní učí Čechy moderní gastronomii

„Už když jsem byl malý chlapec, bral mě otec na lov. Naučil jsem se vážit si jídla. Moje matka zase byla skvělá ve výběru ingrediencí. Většinou jsme si suroviny sami pěstovali, v kuchyni byla kreativní,” prozradil Gaytán agentuře Reuters.
Šéfkuchař věří, že mladá generace mexických kuchařů jej brzy překoná. „Je radost, že mohu někoho něco naučit nebo ho v něčem inspirovat. Vždycky ale říkám, že nechci, aby byli stejní jako já. Chci, aby byli lepší. Musí mít velké sny a plány. Když já jsem získal jednu michelinskou hvězdu, proč by oni nemohli získat dvě nebo tři?” dodává Gaytán.