Článek
Zeptejte se na to každého zkušenějšího cestovatele - jihovýchodní Asie je rájem nejrůznějších zvláštních specialit, které vám v Evropě na talíř nikdo nenaservíruje. Kambodža rozhodně není výjimkou. Počátek deštivé sezóny nyní opět vrací do zdejší nabídky i pokrm, na který si každý rozhodně netroufne - smažené tarantule.
Smažení pavouci jsou v Kambodži doslova národní delikatesou a ti turisté, kteří se odváží tuto pochoutku ochutnat, obvykle potvrzují, že jsou skutečně chutní. V oblasti Skuon v provincii Kampong Cham se nachází centrum byznysu s jedlými tarantulemi.
Jedna jedlá tarantule přijde ve stáncích s občerstvením obvykle přibližně na 2000 kambodžských rielů, což je méně než 12 korun. Místní často vyrážejí do polí, aby tyto ochlupené pavouky lovili. Ti se ukrývají během monzunové sezóny od června do listopadu v dírách v zemi a vylézají kvůli chladnějším teplotám, což je činí jednodušší kořistí.