Článek
Thakur, pracující pro leteckého dopravce Etihad Airways, připravil za pomoci Palaniappana pokrmy z lokálních ingrediencí, které udělaly radost celkem deseti šťastlivcům.
„Chtěli jsme se soustředit na lokální potraviny, jako jsou například oříšky, které jsme našli po cestě,“ svěřil se Thakur.
Chef Sanjay Thakur breaks the world record for serving at the highest restaurant in the world.
Zveřejnil(a) ViralinDubai.com dne Sobota 30. červen 2018
Rekordmani se na tento úspěch připravovali dlouhé měsíce. Kromě fyzické přípravy museli podstoupit také dlouhý logistický proces, díky němuž dostali náležitá povolení.
„Takový rekord předtím ani neexistoval, takže jsme ho nepřekonali, ale vytvořili. Nyní už nás lidé mohou překonat, pakliže budou chtít,“ vysvětlil šéfkuchař.
Cílem byla propagace udržitelnosti
Kromě zápisu do Guinnessovy knihy rekordů bylo cílem zvýšit v regionu povědomí o udržitelnosti. K vaření tak využívali solární energii a jídlo servírovali na lávových kamenech. Veškerý výtěžek navíc putoval do nepálské charitativní organizace Altruistic Hands.
Chefs Soundararajan, #SanjayThakur Create Fine Dining Restaurant On #MountEverest #MiddayNews #NationalNews Get all the latest news at mid-day.com/news
Zveřejnil(a) MiD DAY dne Úterý 12. červen 2018
„Pocházím z Himálaje, takže kombinace mé lásky k vaření a projektu, který propaguje udržitelnost a snaží se pomoci chránit tuto unikátní část světa, je pro mě velký osobní úspěch,“ řekl Thakur.