Článek
Profesor Eric Claassen z amsterdamské univerzity, jenž výzkumný tým vedl, vysvětlil, že pití silnějších piv je vhodné pro lidská střeva. Ve svém zkoumání podrobil testu zejména belgická piva, v nichž objevil prospěšné probiotické bakterie.
U silnějších piv totiž dochází ke dvojité fermentaci, tedy kvašení. To způsobuje nejen vyšší obsah alkoholu, ale také právě tvorbu bakterií prospěšných pro střeva a zažívací systém.
Co s tělem po čtyřicítce dělá alkohol

„Pokud si dáte silnější pivo, je mnohem zdravější,“ říká Claassen, který však jedním dechem doplňuje, že ke zběsilému popíjení alkoholu rozhodně nenavádí.
Jedno denně
„Víme, že je těžké zastavit se u jednoho piva, ale tak by to mělo být. Alkohol ve větším množství je samozřejmě škodlivý, ale jedno pivo denně může být skutečně prospěšné,” je přesvědčený Claassen.
Pokud nepatříte k milovníkům piva, vězte, že podobné bakterie obsahují také kefír, jogurty či kimči. Probiotické bakterie pomáhají ve střevech nastolit rovnováhu a je vhodné je přijímat například po nemoci.