Článek
„Systém obracené atmosférické infuze mění tlak, což umožňuje důkladnější a čistější extrahování rozpustných složek příchutí a přirozených cukrů,“ tvrdí jeden ze zakladatelů společnosti Bkon Dean Vastardis.
Přístroj, který ještě není v prodeji, se nyní testuje ve vybraných amerických kavárnách, podotkl list The Daily Mail. Podle expertů může zařízení udělat pro čaj to, co dokázaly kávovary pro kávový průmysl.
„Je to nejsenzačnější technologie za poslední dobu,“ tvrdí George Jage, zakladatel veletrhu World Tea Expo, kde byla konvice představena.
Problémem je zatím cena
„Konečně staví čajový průmysl na stejnou úroveň toho kávového, co se běžného a rychlého servírování kvalitních nápojů týče,“ dodal.
Jak přístroj funguje
- Zařízení vysaje vzduch z komory pro luhování, díky čemuž čajová směs vyplave na povrch
- Rostoucí negativní tlak uvolní plyny přítomné ve vodě a v čaji
- Proces se opakuje podle složitosti čaje tak, aby se extrahovala jedinečná chuť každé směsi
Jediným háčkem je prozatím cena zařízení, které v současnosti přijde na 13 000 dolarů, tedy více než 250 tisíc korun.