Článek
Restaurace Industry Kitchen, která mimo jiné nabízí steaky nebo mořské plody, svou novinku nazvala „24k“. Název má své odůvodnění, na pizze jsou totiž jedlé šupinky právě z 24karátového zlata.
Tím ale dekadence nekončí, kromě zlata je totiž na pizze ještě kaviár z jesetera, foie gras, lanýže a sýr Stilton, což je vysoce kvalitní modrý sýr.
Cena? Rovných 2000 dolarů, tedy něco přes 50 tisíc korun. V jídelníčku je přitom pizza usazená mezi lososem za 20 dolarů a lasagnemi za 19 dolarů.
Inspirovala jej část města
Kuchař Braulio Bunay svůj výtvor obhajoval pro magazín Town & Country tím, že zmíněné ingredience se díky použití na pizze staly dostupnějšími. Inspirací mu prý byla newyorská finanční čtvrť, kterou označil za „ztělesnění dekadence“.
„Tato pizza je extrémně bohatá. Pokud máte náladu na velkolepé jídlo, tohle je ta pravá volba pro vás,“ dodal Bunay.