Článek
Pochoutka s názvem Bear Extraordinaire je k dostání v newyorském hotelu Baccarat. Základem dezertu je vanilková zmrzlina, která je položená na lanýžové drobence polité polevou s příchutí šampaňského.
To všechno se ukrývá v bílé čokoládové skořápce pomalované kakaovým máslem, která je pokrytá jedlým zlatem a předeným cukrem.
Dezert je servírován v dóze ve tvaru medvěda, jejíž spodní část je z porcelánu a vrchní z křišťálového skla. Pokud si ji zákazník chce odnést domů, zaplatí v přepočtu asi 33 tisíc korun, samotný dezert ho pak vyjde na zhruba 6500 korun.
„Vyšší cena je způsobena exkluzivními ingrediencemi jako je vanilka z Madagaskaru či lanýž černovýtrusý z Itálie. Dalším z důvodů je samozřejmě vynaložené úsilí, které jsme do dezertu vložili,“ vysvětlila agentuře Reuters Rosario Wakabayashiová, kuchařka, která pochutinu vytvořila.