Článek
Za luxusním ginem stojí známá Cambridge Distillery. Destilát získal na výstavě alkoholických nápojů China & Hong Kong Wine and Spirits Awards ocenění gin roku 2015. Traduje se o něm, že jej tvůrci vyrábějí kapku po kapce za méně než polovičního tlaku, který je na vrcholku Mount Everestu, a teploty nižší než bývá na jižním pólu.
Proces výroby je velmi pomalý a komplikovaný, a tak není divu, že je ročně produkováno pouze 36 lahví a do jedné země jich může být prodáno maximálně šest.
Za působivým vzhledem lahví stojí švýcarští designéři Loris & Livia a klenotník Antoine Sandoz, mezi jehož klienty se řadí značky jako Tom Ford, Chanel či De Beers. Lahve jsou ručně foukané v hrabství Cambridgeshire, zátky vyráběné ve Švýcarsku a stříbrné dekorace navrhované, leštěné a ryté v Londýně.
Špetka kaligrafie
Finálním krokem celého procesu je ruční malba japonského písma na lahev, kterou provádí odborník na kaligrafii.
„Jsme nadšeni, že máme Watenši v našem obchodě a jsme si jisti, že to je něco, o čem se bude mluvit. Speciálně v okruhu milovníků ginu,” uvedl ředitel birminghamské pobočky Selfridges Adam Hockney.