Článek
Do restaurace ve městě Atlantic City zavítal zhruba 40letý muž se svojí přítelkyní. Jako milovník hovězího masa si původně plánoval objednat steak z amerického wagyu, když ale otevřel menu, všiml si, že je v nabídce také japonské wagyu označené kvalitou A5, které se na první pohled zdálo navíc levnější.
Za zhruba 110gramový steak z vysoce kvalitního mramorovaného hovězího masa požadovala restaurace podle jejího hosta v přepočtu asi 800 korun, cena za jednou tak velký steak z amerického wagyu byla 1800 korun.
Wagyu do domu: Někteří jsou si v době karantény přece jen rovnější
„Protože jsem kus chlapa, objednal jsem si rovnou 350 gramů japonského wagyu. Chutnalo skvěle, wagyu jsem předtím jedl jen dvakrát v životě, byla to skutečně pochoutka, maso se rozplývalo na jazyku,” uvedl muž, jenž vzal přítelkyni do restaurace také z důvodu, aby podpořil podnik v náročných časech.
Kromě steaku si u Ramsayho objednala dvojice další chody a aperitiv. Když přišlo na placení, na chvilku úsměv na tvářích hostů zamrzl. „Účet byl asi za 600 dolarů (13 300 korun), což mi pro dva přišlo opravdu dost. Ukázalo se, že cena za wagyu nebyla za celý steak, ale za 1 unci (28 gramů). Prostě jsem se špatně podíval do menu,” vzal situaci s humorem host.
„Přál bych si, aby za mnou přišel sám Gordon Ramsay a vysmál se mi. Ale co, vůbec toho nelituju, byl to úžasný večer,” dodal muž, který bude mít určitě zajímavou historku k vyprávění. Bohužel se mu poněkud prodražila.