Článek
Robinson provozuje tři restaurace včetně michelinskou hvězdou oceněné The Harwood Arms v Londýně. Doposud bylo zvykem, že si hosté mohli zajít na oběd i večeři. Před dvěma týdny však bylo polední menu vypuštěno, aby měl personál dostatek času k odpočinku.
Chef and game expert Mike robinson looking pretty chuffed with those pigeons.
— Unox UK Ltd (@UnoxUK) April 2, 2019
We're chuffed he chose our ovens! #unox #ChefSelection #Chefs #ChefLife #chef pic.twitter.com/ffmY0DUE60
„To nejdůležitější, co v restauraci máme, je personál. Pokud pracujete pět dní v týdnu v režimu, kdy se podává oběd i večeře, pak vám dva dny odpočinku prostě nestačí. Je na čase zavést pozitivní změnu,” uvedl v rámci podcastu Biting Talk.
Pro jednoho přeplácaný nesmysl v bulce, pro druhého jedinečná lahůdka
„Je zvykem, že lidé v restauracích odpracují měsíčně vysoký počet hodin. Já ale chci, aby u nás talentovaný personál zůstával dlouhodobě. Proto umožním zaměstnancům pracovat zhruba 45 až 55 hodin týdně, přitom v oboru je obecně průměr někde okolo 70 hodin. Je důležité, aby lidé měli rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem,” vysvětlil s tím, že pozoruje, že změna se odráží i ve spokojenosti zákazníků.
„Klademe teď ještě větší důraz na kvalitu servisu během večeří, navíc můžeme mít déle otevřeno. Pokud je spokojený personál, jsou spokojení i hosté. Jestliže chceme, aby se našemu oboru opět dařilo, musíme se o naše zaměstnance starat,” dodal restauratér.