Článek
Sestavovatelé žebříčku pro rok 2017 si podle televize ZDF spletli bistro v kraji Cher, kde oběd stojí v průměru 12,50 eura (338 korun), se stejnojmenným podnikem ve městě Boutervilliers v departementu Essonne, kde se za polední menu platí 48 eur (1296 korun). Kvůli technické chybě žebříček mylně uváděl adresu druhého z podniků, takže zástupy gurmánů směřovaly do malého podniku v kraji Cher.
Chyba se objevila jen v elektronické verzi prestižní publikace, v tištěné už ne.
Véronique Jacquetová, majitelka bistra Le Bouche a oreille v Bourges, si naříká, že na takový zájem nejsou zvyklí.
„Přicházejí stále noví klienti. Chtějí stolky pro dva tři, avšak my nemáme tak velké prostory a na všechnu práci jsou jen čtyři ruce,“ posteskla si.
Zaujalo hovězí po burgundsku
Pravý majitel hvězdičky zaujal inspektory Michelinu hovězím po burgundsku a chobotnicí s hranolky. Všechna jídla označili za velmi chutná s tím, že se připravují přímo na místě a odnikud se nedovážejí.
„My vaříme naprosto stejně, navíc s láskou a srdcem. Potom už ani nezáleží na tom, zda podnik dostal hvězdu, nebo ne,“ dodala Véronique Jacquetová.
Michelinský průvodce je nejznámější a nejvlivnější hodnotitel restaurací na světě, André Michelin vydal první edici průvodce po Francii v roce 1888. Chtěl pomoci řidičům při hledání příjemného ubytování a možností dobrého stravování při cestování. Průvodce obsahoval adresy benzinových pump, garáží, autoopraven a informace o cenách paliva a otevíracích dobách.