Článek
Ať pro začátek získáte určitou představu - v Japonsku existuje čokoládová tyčinka s příchutěmi, jako jsou zelený matcha čaj (ten je v zemi vycházejícího slunce nesmírně populární a dávají jej skoro do všeho), žlutý meloun se sýrem mascarpone nebo květy sakury. Podobně, jako mají chipsy Pringles obrovské množství příchutí, je na tom i oblíbená sladká tyčinka společnosti Nestlé v Japonsku.
Čokoládové bary jsou v Japonsku už lehce za zenitem, a tak musí jít gigant sladkých výrobků s dobou a zejména vycházet vstříc poptávce modernímu národu. V moderní tokijské čtvrti Daikanyama tak nyní vyroste zcela unikátní pobočka, která bude zákazníkům nabízet vskutku neortodoxní čokoládové zážitky.
Jako devátý Kit Kat bar v Japonsku ponese název „Mrazivá čokolaterie” a bude nabízet mimo jiné sladkou tyčinku mraženou v mnoha úpravách. Ne však z mrazáku. V Japonsku se bude sladkost mrazit kapalným dusíkem a není tak překvapivé, že bude specialita nést označení „minus 196 stupňů Celsia”.
Tak trochu jiná úroveň
Pokud jste překvapeni, že někdo může v Japonsku jít do baru jen proto, aby si dal ozdobenou tyčinku, kterou si může koupit v obchodě, tak byste asi měli vědět, že tady ve střední Evropě nemáme k dispozici to nejlepší z produkce. V lednu tam totiž začali vyrábět speciální model tyčinky „Moleson”, který vyjma kvalitnější čokolády nese ještě brusinky a křupavé mandle ručně vyskládané na vrchu tyčinky. Pak už přijde jen výběr toppingu a bude se mrazit.
Speciální pop-up bar otevře brány 5. srpna a bude otevřen přesně 12 dní. Pokud tedy v tomto období budete hledat nejchladnější místo v Tokiu, výběr nebudete mít složitý...