Článek
Pětadvacet vystavovatelů představilo návštěvníkům festivalu své nejlepší speciality od klasických českých zákusků nebo tradičních anglických koláčů přes rakouské sachery, muffiny až po americké donuty nebo francouzské makronky.
„Cílem Prague Cake Festivalu je především představit návštěvníkům všechny možné varianty dortů na sto různých způsobů od A do Z, a to především na jednom místě,“ řekla Novinkám hlavní organizátorka festivalu Kristýna Stejskalová.
Velkým lákadlem na festivalu byly kromě domácích cheesecaků a brownies také cupcakes - tedy malé zákusky s designovým zdobením, různými náplněmi a příchutěmi.
Na veletrhu byly také představeny trendy v oblasti veganské stravy či bezlepkové diety.
V rámci doprovodných programů se mohli návštěvníci zůčastnit také soutěží či workshopů.
Kdo festival letos nestihl, rozhodně nemusí zoufat. Už teď je totiž jasné, že i příští rok se milovníci sladkého budou mít opět na co těšit.
„Příští ročník bude ve velkém, koncept festivalu budu trochu obměňovat. Bude mnohem větší, mezinárodní a budeme slučovat koncept Prague Candy Festivalu s Prague Cake Festivalem,” sdělila Stejskalová.