Hlavní obsah

Inovace ve výrobě? Americký pivovar kvasí pivo v obrovské dýni

Americký pivovar Saco River Brewing spojil síly s farmářem Charliem Loprestim, jenž letos vypěstoval největší dýni v tamním státě Maine. Pracovníci pivovaru se jeho tykev vážící 943 kilogramů rozhodli využít jako „fermentační nádobu“ při výrobě speciálního piva, píše server americká rozhlasová stanice WBLM.

Foto: Profimedia.cz

Amber ale (ilustrační foto)

Článek

Dýni nadměrných rozměrů vypěstoval meteorolog a milovník dýní Charlie Lopresti. V pivovaru sídlícím ve městě Fryeburg v americkém státě Maine byla tykev nejprve umístěna jako atrakce, postupem času ale našla zcela jiné uplatnění.

Pracovníci pivovaru se rozhodli pro jedinečný experiment a dali se do práce. Dýni nejprve opatrně vyřezali a vyčistili, aby ji následně mohli naplnit zbrusu novým amber alem, tedy svrchně kvašeným pivem jantarové barvy.

Dýni podle jejich vyjádření využívají jako „fermentační nádobu, která v pivu napomáhá vytvářet alkohol“.

Jak dlouho bude jejich experimentální nápoj v dýni kvasit, zaměstnanci pivovaru Saco River Brewing neuvedli. Podle jejich vyjádření na sociálních sítích by ale „dýňové“ pivo mělo být ke konzumaci připraveno v prosinci.

Související témata:

Výběr článků

Načítám