Článek
Dýni nadměrných rozměrů vypěstoval meteorolog a milovník dýní Charlie Lopresti. V pivovaru sídlícím ve městě Fryeburg v americkém státě Maine byla tykev nejprve umístěna jako atrakce, postupem času ale našla zcela jiné uplatnění.
Japonští vědci nechali uzrát pivo pod mořskou hladinou
Pracovníci pivovaru se rozhodli pro jedinečný experiment a dali se do práce. Dýni nejprve opatrně vyřezali a vyčistili, aby ji následně mohli naplnit zbrusu novým amber alem, tedy svrchně kvašeným pivem jantarové barvy.
Now here's an interesting collaboration! This pumpkin was grown by a local Maine farmer and won largest in the state —...
Posted by Proximity Malt on Friday, October 28, 2022
Dýni podle jejich vyjádření využívají jako „fermentační nádobu, která v pivu napomáhá vytvářet alkohol“.
Dvě piva denně mohou snížit riziko vzniku demence, tvrdí studie
Jak dlouho bude jejich experimentální nápoj v dýni kvasit, zaměstnanci pivovaru Saco River Brewing neuvedli. Podle jejich vyjádření na sociálních sítích by ale „dýňové“ pivo mělo být ke konzumaci připraveno v prosinci.