Hlavní obsah

Inovace ve výrobě? Americký pivovar kvasí pivo v obrovské dýni

Americký pivovar Saco River Brewing spojil síly s farmářem Charliem Loprestim, jenž letos vypěstoval největší dýni v tamním státě Maine. Pracovníci pivovaru se jeho tykev vážící 943 kilogramů rozhodli využít jako „fermentační nádobu“ při výrobě speciálního piva, píše server americká rozhlasová stanice WBLM.

Foto: Profimedia.cz

Amber ale (ilustrační foto)

Článek

Dýni nadměrných rozměrů vypěstoval meteorolog a milovník dýní Charlie Lopresti. V pivovaru sídlícím ve městě Fryeburg v americkém státě Maine byla tykev nejprve umístěna jako atrakce, postupem času ale našla zcela jiné uplatnění.

Japonští vědci nechali uzrát pivo pod mořskou hladinou

Lifestyle

Pracovníci pivovaru se rozhodli pro jedinečný experiment a dali se do práce. Dýni nejprve opatrně vyřezali a vyčistili, aby ji následně mohli naplnit zbrusu novým amber alem, tedy svrchně kvašeným pivem jantarové barvy.

Dýni podle jejich vyjádření využívají jako „fermentační nádobu, která v pivu napomáhá vytvářet alkohol“.

Dvě piva denně mohou snížit riziko vzniku demence, tvrdí studie

Lifestyle

Jak dlouho bude jejich experimentální nápoj v dýni kvasit, zaměstnanci pivovaru Saco River Brewing neuvedli. Podle jejich vyjádření na sociálních sítích by ale „dýňové“ pivo mělo být ke konzumaci připraveno v prosinci.

Související témata:

Výběr článků

Načítám