Článek
Dýni nadměrných rozměrů vypěstoval meteorolog a milovník dýní Charlie Lopresti. V pivovaru sídlícím ve městě Fryeburg v americkém státě Maine byla tykev nejprve umístěna jako atrakce, postupem času ale našla zcela jiné uplatnění.
Pracovníci pivovaru se rozhodli pro jedinečný experiment a dali se do práce. Dýni nejprve opatrně vyřezali a vyčistili, aby ji následně mohli naplnit zbrusu novým amber alem, tedy svrchně kvašeným pivem jantarové barvy.
Now here's an interesting collaboration! This pumpkin was grown by a local Maine farmer and won largest in the state —...
Posted by Proximity Malt on Friday, October 28, 2022
Dýni podle jejich vyjádření využívají jako „fermentační nádobu, která v pivu napomáhá vytvářet alkohol“.
Jak dlouho bude jejich experimentální nápoj v dýni kvasit, zaměstnanci pivovaru Saco River Brewing neuvedli. Podle jejich vyjádření na sociálních sítích by ale „dýňové“ pivo mělo být ke konzumaci připraveno v prosinci.