Článek
Riccardo Agostini do Prahy přijíždí na pozvání svého dlouholetého přítele a známé tváře na pražské gastronomické scéně, kterým není nikdo jiný než Riccardo Lucque. Ten je milovníkům vyšší kulinařiny dobře známý jako majitel a šéfkuchař restaurace Aromi či bister La Bottega. Na jeho pozvání přijel do Prahy Agostini vařit už před čtyřmi lety.
A právě ve vinohradské Aromi a holešovické La Bottega má Agostini skrze pětichodové degustační menu předvést náročným českým strávníkům své umění spočívající v dokonalém zpracování čerstvých italských surovin.
Recepty stojí na lokálních surovinách
Ryby, houby a silné zeleninové chutě - to vše nemá chybět na pondělní a úterní degustaci Agostiniho, který běžně hosty své malebné restaurace láká na svěží pokrmy z lokálních surovin. Předkrmy v jeho italské restauraci stojí 14 až 16 euro, hlavní chody do 20 eur a dezerty 10 euro. Luxusní degustační menu pak v podniku Il Piastrino stojí 90 eur, tedy něco přes 2300 korun.
Michelinských šéfkuchařů má Česká republika stále poskrovnu. Jednou michelinskou hvězdou se mohou chlubit stále pouze tři šéfkuchaři - Oldřich Sahajdák (La Degustation Bohême Bourgeoise), Roman Paulus (Alcron) a Radek Kašpárek (Field).