Článek
Koktejly pro nás v pražském Trick Baru připravil zkušený barman Martin Vogeltanz. Pětici drinků jsme vybrali tak, aby se chuťově odlišovaly, jejich ingredience byly běžně dostupné a příprava nezabrala moc času. Ve videích se sami můžete přesvědčit, jak je jejich míchání snadné.
Whisky Honey Sour
Tento koktejl se často připravuje s bourbonem, ale my jsme tentokrát zvolili vyváženější irskou whiskey. Bílek a med, které je potřeba pořádně rozmíchat, nápoj zjemní a chuť je krásně vyvážená. Whiskey je cítit především na dozvuku.
Pozor, není to nic pro pomalé pijany. Pokud se budete s drinkem mazlit celý večer, bílek se oddělí, vystoupá nahoru a správná chuť bude ta tam.
5 cl irské whiskey |
3 cl citrónové šťávy |
2 cl medu |
1 cl vaječného bílku |
Negroni
Celkem známý drink, který obsahuje suchý gin, sladký vermut a hořké Campari. V naší přípravě smíchal barman všechny tři ingredience ve stejném poměru a žádná tak výrazně nevyniká. Pokud preferujete větší hořkost, přidejte víc Campari, pro sladkost naopak vermut. Nezapomeňte vše dobře promíchat.
3 cl ginu |
3 cl Campari |
3 cl červeného vermutu |
pomerančová kůra |
Captain´s Hot Sour
Daiquiri pro milovníky chilli. Tak by se mohl také jmenovat tento pikantní drink s ostrou papričkou, kterou se pomazává kraj sklenice. Při pití jako první nastoupí štiplavost na jazyku, jíž následně doplní sladká chuť koktejlu.
V našem receptu jsme použili oříškový sirup, bohatě ale stačí dostupnější cukrový. Klidně můžete zvolit i vanilkový nebo čokoládový, vše záleží na vašich preferencích.
4 cl Morgan Black Spiced |
2 cl limetková šťáva |
1 cl oříškový sirup |
chilli paprička |
Diplomat
Nechutná vám fernet ani slivovice? Diplomat možná změní váš názor. Dva v české kotlině oblíbené alkoholické nápoje v něm doplňuje višňové garrone. Koktejl sice výrazně voní po slivovici, chuť je ale díky červenému aperitivu příjemná. V naší nabídce se jedná o nejsilnější drink.
3 cl fernetu |
3 cl slivovice |
3 cl garrone cherry |
koktejlová třešeň na ozdobu |
Polární vlk
Po koktejlu s whiskey, ginem, fernetem a slivovicí přichází na řadu vodka. V Polárním vlkovi ji mícháme se zázvorovým pivem, limetkovou šťávou a okurkou. S ní to ale nepřehánějte, je hodně aromatická a mohla by přebít ostatní chutě. Vlk je kyselejší a hodí se k osvěžení během horkého večera.
5 cl vodky |
3 cl zázvorového piva |
1 cl limetkové šťávy |
plátek okurky |