Hlavní obsah

Cesta k osobnímu bankrotu: Tři čtvrtě miliónu korun za večeři pro čtyři

Novinky, jky

Američanům se blíží Den díkůvzdání. Už ve čtvrtek 27. listopadu zasednou ke stolům a zakrojí své nože do čerstvě upečených krocanů. Náklady na tento den pozvolna stoupají. Pro rodinu se zvýšily z průměrných 35 dolarů v roce 2002 na dnešních 50 dolarů. To ovšem neznamená, že nelze utratit i tisíckrát více, než bylo na důstojný večer třeba v roce 2002.

Foto: Old Homestead Steakhouse

Pro žaludek nekončící ráj, pro peněženku temnotemný horor...

Článek

S vůbec nejdražší večeří na Den díkůvzdání přichází newyorská restaurace Old Homestead Steakhouse. Extravagantní zážitek vyjde čtyřčlennou rodinu na 35 000 dolarů, což je v přepočtu něco přes 780 000 korun. Tuto absolutně nesmyslnou sumu mají zájemci zaplatit za extravagantní devítichodové menu doplněné o několik dárečků.

Vzhledem k sumě, kterou majitelé restaurace za menu požadují, se dá očekávat, že půjde o opravdu velké hody. A také že ano. Základem bude samozřejmě bio krocan z farmy naplněný více než třemi kilogramy nádivky z mletého japonského hovězího Wagyu. Ve šťávě pak mlsné jazýčky neomylně najdou stopy výborného červeného vína Château Mouton Rothschild.

Ke krocanovi se bude podávat speciálně upravená máslová dýně ochucená černými lanýži a našlehané sladké brambory pokryté více než kilogramem kaviáru Royal Osetra 000. To vše pak hosté spláchnou dobrými víny, šampaňským a chybět nebude ani skotská.

Taneční lekce součástí 

Jako dárek pak čtveřice obdrží nejlepší místa ve slavnostním průvodu u příležitosti Dne díkuvzdání, voucher v hodnotě 6000 dolarů do obchodního domu Bloomingdale’s a taneční lekce ve studiu Freda Astaira. Proč taneční lekce? Aby se mohli gurmáni naučit populárnímu tanci z počátku 20. století, který nese název Turkey Trot.

„Uvědomujeme si, že je to opravdu extrémně drahé, ale Den díkuvzdání přichází pouze jednou za rok. A pokud si můžete dovolit utratit své peníze za tohle, tak je toho vážně hodně, za co můžete být ve svém životě vděční,“ uvedl spolumajitel restaurace Marc Sherry.

Výběr článků

Načítám