Hlavní obsah

Během 24 hodin navštívili 99 hospod. Chtěli pokořit stovku, ale přepočítali se

Dvojice Australanů ze Sydney, Harry Kooros a Jake Loiterton (oba 26), pokořila světový rekord v počtu navštívených hospod za jeden den. Během 24 hodin stihli zavítat do 99 podniků, v nichž v konečném součtu utratili 1500 australských dolarů (cca 22 300 korun).

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Australské duo Harry Kooros a Jake Loiterton

Článek

Kamarádské duo se rozhodlo překonat světový rekord ze dvou důvodů. Zaprvé chtěli získat peníze pro neziskovou organizaci MS Australia, která se věnuje výzkumu roztroušené sklerózy, a zadruhé toužili oživit noční život v Sydney, jenž podle nich utrpěl značné škody vlivem legislativních změn při koronavirové pandemii.

S návštěvami podniků začali o půlnoci a v prvních hodinách jich chtěli stihnout co možná nejvíce před jejich zavíračkou. Pouhé dvě hodiny od startu už Kooros zvracel vlivem nadměrné konzumace tekutin.

Splnil si sen. Za čtyři roky navštívil všechny své oblíbené hospody a utratil statisíce

Lifestyle

V pět hodin ráno na ně padla únava, a tak zhruba do devíti hodin odpočívali v jednom z městských parků a následně i v kavárně. Když hospody na druhý den začaly otevírat, pokračovali ve své cestě za rekordem.

Přepočítali se

Ten do této doby podle Guinnessovy knihy rekordů (GKR) držel Jihoafričan Heinrich de Villiers, který vloni během 24 hodin stihl navštívit 78 hospod. Když Australané rekord pokořili, rozhodli se pokračovat a dotáhnout své snažení na kulatých 100 hospod.

Patrně vlivem únavy a vypitého alkoholu se však přepočítali a skončili u 99 hospod, v nichž nakonec v součtu utratili celkem 1500 australských dolarů (cca 22 300 korun). Při své pouti nachodili 45 kilometrů.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Během obcházení hospod nachodili celkem 45 kilometrů

Podle Koorose byla při pokořování rekordu nejtěžší právě nadměrná konzumace tekutin. „Původně jsme plánovali, že si dáme alkoholický nápoj v každé druhé hospodě, plán jsme ale velmi brzy přehodnotili. V Sydney jsou přísné zákony o opilosti, uvědomili jsme si tak, že by nás do všech podniků také nemuseli pustit,“ vysvětlil Kooros GKR.

„Na druhý den se dostavila slušná únava, ale byla to velká zábava a máme díky tomu spoustu hezkých vzpomínek s přáteli. Kromě toho je skvělé, že jsme mohli vybrat nějaké peníze na charitu,“ uzavřel Kooros.

Během 24 hodin navštívil rekordní počet hospod. Nejtěžší věc v životě, říká

Lifestyle

Výběr článků

Načítám