Hlavní obsah

Zpátky do školy? Jedině s trendy svačinovým boxem

Motivovat děti k jídlu se dá i prostřednictvím svačinových boxů, které na první pohled vypadají jako hračky. Děti si je tak mohou oblíbit a těšit se na konzumaci jídla z nich. Máme pro vás tipy na neotřelé kousky, které mohou dopomoci k pravidelnému stravování.

Foto: TakaTomo, Sophie Allport

Děti pobaví box ve tvaru traktoru i dinosaura.

Článek

Svačinové boxy vybírejte vždy s ohledem na velikost běžných porcí, které vaše dítko sní. Pokud mu budete dávat teplou nebo naopak studenou stravu, vyplatí se zvolit termobox, který potraviny po nějaký čas udrží v požadované teplotě.

Foto: Sophie Allport

Svačinový box na kolečkách připomene oblíbený dopravní prostředek.

Ti, kdo potřebují šetřit místem, mohou sáhnout po skládacích plastových boxech, které lze po použití složit v tenkou placičku. Ocení je školáci, kteří mají přeplněné aktovky, i maminky, které nosí svačinky pro děti při sobě.

Foto: TakaTomo

Kufřík na svačiny je rozhodně stylovou a funkční hračkou.

Boxy by měly být předně hravé, s oblíbenými motivy a ideálně i v jasných barvách. Vhod rozhodně přijde poutko na poponášení svačin. Pozornost věnujte zejména utěsnění boxů, pro děti by mělo být zavírání co nejsnazší a bezproblémové. Ideální je volit dvojité zajištění boxu. Třeba klasické zavírání se silikonovým těsněním a zaklapovacími uzávěry, které doplníte ještě gumičkou přes box.

Foto: Lego

Velká kostka z oblíbené stavebnice slouží jako úložný i svačinový box.

Děti nechtějí jít ke stolu? Zkuste nádobí inspirované pokémony

Bydlení

Děti určitě pobaví kousky, které vypadají jako stavebnice nebo puzzle. Hravé krabičky jsou variabilní a můžete je vrstvit na sebe nebo různě spojovat. Při výběru boxu na svačinu pro děti dbejte na zdravotní nezávadnost materiálu a pozornost věnujte i váze boxu. Čím lehčí a odolnější, tím lépe.

Foto: Melii

Jednotlivé dílky tohoto boxu můžete skládat jako puzzle.

Pokud chcete, aby box dítěti sloužil delší dobu, pak raději volte kousky bez dětských motivů a sáhněte třeba jen po výrazné barvě.

Duha je ideálním motivem pro pestré a hravé dětské venkovní i domácí párty

Tipy a trendy
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám