Hlavní obsah

Za tři minuty pozřel přes kilo známé pálivé omáčky. Je to moje superschopnost, směje se

Kanadský youtuber Mike Jack podrobil své chuťové pohárky pořádné zkoušce, když se během tří minut snažil sníst co největší množství pálivé omáčky sriracha. Nakonec jí spořádal celkem 1,12 kilogramu, což je světový rekord.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Mike Jack při konzumaci pálivé omáčky sriracha

Článek

Jack pokus o překonání světového rekordu podstoupil v Londýně, kde srirachu konzumoval z misky pomocí čajové lžičky. Na místě byl i jeho trenér a jeho žena, která ho po celou dobu podporovala.

„Hodně lidí mi říká, že mě pak musel strašně pálit zadek. Nikdy v životě jsem to ale nezažil. Jde o genetickou mutaci. Myslím, že je to moje superschopnost,“ zavtipkoval Kanaďan pro Guinnessovu knihu rekordů.

Jak sám říká, jeho posedlost pálivými věcmi začala na vysoké škole. Neustále prý hledal pálivější omáčky, až došel do bodu, kdy používal omáčky z těch nejpálivějších papriček na světě stejně jako běžní lidé kečup. Právě pojídání pálivých jídel je obsahem jeho youtubového kanálu Mike Jack Eats Heat!, kde má přes 31 tisíc odběratelů.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Pálivá jídla miluje od vysoké školy.

Největším problémem při konzumaci omáčky sriracha na čas pro něj přitom nebyla pálivost, ale příchuť, které prý bylo až příliš. „Snažil jsem se představovat, že jím dýňový koláč, který mám moc rád,“ vysvětlil.

Pálivost papriček se měří v takzvaných Scovilleových jednotkách (SHU). Ty udávají množství kapsaicinu, což je rostlinný alkaloid, jenž způsobuje pálivost papriček. Sriracha dosahuje 1000 až 2500 SHU, tabasco 2500 až 5000 SHU, papričky jalapeňos 2500 až 10 tisíc SHU a nejpálivější paprička světa Pepper X až 2,69 milionu SHU.

Svět zná novou nejpálivější papričku, je až tisíckrát pálivější než jalapeňos

Koktejl

Výběr článků

Načítám