Hlavní obsah

Vyhrál 30 milionů, na zahradě za část peněz postavil minigolf. Chce přilákat hendikepované

Loni v září vyhrál David Lawrence z anglického města Leatherhead v loterii jeden milion liber (takřka 30 milionů korun). Před časem si splnil sen a na své zahradě otevřel hřiště na minigolf s názvem Dave's Putting Challenge, kam chce přilákat především hendikepované jedince.

Vyhrál v loterii, za peníze vybudoval na zahradě minigolfVideo: AP

Článek

„Po výhře v národní loterii je to pro mě další splněný sen. Nemůžu tomu uvěřit,“ uvedl pro BBC osmašedesátiletý Lawrence, bývalý úředník, jenž se už 30 let věnuje shromažďování finančních prostředků s cílem podporovat lidi se zdravotním postižením.

„Před mnoha lety jsem pomáhal mladému muži, který měl problémy s učením. Vždy byl velmi introvertní, kromě chvíle, kdy jsme navštívili jeden místní pár, který měl na zahradě malé jamkoviště. V ten moment se vždy zcela otevřel,“ řekl s tím, že ačkoliv to bylo před 20 lety, stále si velmi dobře vybavuje výraz čiré radosti v jeho tváři.

„Pokud bude Dave's Putting Challenge inspirovat děti a dospělé s problémy s učením a potřebami sociální péče, bude to jako neustále se opakující vítězství v národní loterii,“ vysvětlil Angličan hlavní motivaci stavby minigolfového hřiště na své zahradě.

Foto: AP

David Lawrence a jeho minigolf

Ačkoli nejde o nic velkého – hřiště má pouze tři jamky –, každé jamkoviště má originální tematiku. Na jednom je medvídek Pudsey, maskot charitativní organizace Children In Need, na druhém jsou oblíbená zvířata Lawrenceovy vnučky a poslední má název Boccia stadium a oslavuje sport boccia (podobný francouzskému sportu pétanque), jenž byl uveden na paralympijské hry v roce 1984.

„Něco takového, co dokáže spojit naši místní komunitu, je k nezaplacení,“ okomentovala činnost Davida Lawrence Jane Giblinová, vedoucí Leatherhead Link, organizace poskytující služby a podporu postiženým.

V noci se mu zdálo, že vyhrál v loterii. Ráno si koupil los a získal 23 milionů

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám