Hlavní obsah

Uzdravení svého psa s poškozeným mozkem vyobrazil v ilustrované knize

Když whippet Billy snědl na pláži kontaminované jídlo a skončil s poškozeným mozkem a míchou, byly mu dva roky. Ač nebyl schopen chůze, jeho majitel Chris Cooper se rozhodl, že mu v boji o život pomůže. A vyplatilo se, dnes už jeho čtyřnohý kamarád opět zvesela hopsá po pláži a má dokonce svoji vlastní knihu.

Pes Billy si prožil peklo, ale dokázal se zotavitVideo: AP

Článek

„Prvně jsme netušili, oč jde. Až třetí veterinář nám řekl, aby podstoupil magnetickou rezonanci. Byl na tom špatně a rychle se to horšilo. Odebrali mu mozkomíšní mok a pak nám sdělili, co se vlastně stalo,“ vysvětlil agentuře AP čtyřicetiletý Cooper z anglického města Rochdale s tím, že Billy snědl něco, co obsahovalo parazita Neospora caninum.

Ten napadl Billyho mozek a míchu a postupně mu znemožnil chůzi. Po vyšetření pes dostal léky na dva týdny s tím, že se jeho stav buď zlepší, nebo zhorší. „Byla padesátiprocentní šance, že antibiotika zaberou, neboť jsme nemoc odhalili relativně rychle,“ vysvětlil majitel zvířete.

Foto: AP

Billy je statečný pes, dnes se opět raduje ze života.

Billy na tom nebyl nejlíp, Cooper byl však odhodlaný svého čtyřnohého kamaráda zachránit. Do jeho jídelníčku začlenil více plnohodnotných potravin a každý den mu dával nové a nové výzvy. „Rutina byla to nejlepší, co jsme pro něj mohli udělat. Měl jsem souseda, který pracoval s lidmi po mrtvici, a ten mi doporučil právě zdravou rutinu,“ uvedl Cooper, který se psem denně cvičil, aby se jeho stav zlepšil.

Srdcervoucí příběh podpory a kuráže

Ačkoliv o kompletním zotavení nemůže být řeč, po sedmi letech od incidentu si Billy opět užívá života. „Napravit jeho poškozený nervový systém byla spletitá cesta. Billy je ale statečný pes, pokořil něco, co ho dostalo na dno. A to je něco, co mnoho lidí považuje za hrdinství,“ uvedl.

Videoukázka k ilustrované knize Billy Whippet

Právě to byl důvod, proč se Cooper, jenž pracuje jako animátor a ilustrátor, rozhodl jeho příběh zvěčnit ve dvou ilustrovaných knihách. Díla Billy Whippet a Billy's Art Studio popsal jako „srdcervoucí příběhy podpory a kuráže“.

Fenka v USA stopovala na silnici. Zraněnému majiteli zachránila život

Koktejl

Fenka šílí radostí, když přijedou popeláři. Nevšední přátelství dojímá na sítích miliony lidí

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám