Hlavní obsah

Únik před horkem i stresem v jednom? V Dubaji provozují podvodní jógu

Na první dobrou se potápění a jóga můžou jevit jako nevšední kombinace. Dost možná jde ale o ideální způsob, jak zklidnit mysl a současně alespoň na chvíli uniknout před úmornými vedry. Dosažení určitých jógových pozic je navíc podle dubajského instruktora Amra Anwara pod vodou jednodušší než na souši.

Podvodní jóga nabízí některým obyvatelům SAE klid a únik před letními vedryVideo: AP

Článek

Jak jóga, tak potápění jsou relaxační aktivity, což je podle Amra Anwara i jejich společný benefit. Proto se je rozhodl spojit dohromady.

„Navíc u jógy jsou pro začátečníky některé pozice nesmírně náročné, pod vodou jsou ale mnohem jednodušší. Takový stoj na hlavě je jednou z nejtěžších pozic, ve vodě to jde ale snáze,“ vysvětlil pro agenturu AP instruktor, který vede lekce v Dubaji ve Spojených arabských emirátech (SAE).

Jeho klienti si nevšední kombinaci aktivit prozatím pochvalují. „Když jsem o tom prvně slyšela, zaujalo mě to, říkala jsem si, proč to nezkusit,“ svěřila se Valeriia Sharhorodska s tím, že kurz pro ni byl zábava. „Nebylo to snadné, ale i jako začátečník to zvládnete. Stále ale musíte udržet rovnováhu,“ shrnula Sharhorodska.

Foto: AP

Některé pozice jsou pod vodou snazší než u běžné jógy.

Podvodní jógu pochválil i další absolvent kurzu, Amr Hassan. „Pociťuju velký stres z práce. Podvodní jóga s Amrem byla velmi uvolňující, zvláště pak stoj na hlavě, kdy máte pocit, že vám jde kyslík přímo do mozku,“ popsal své pocity po lekci.

Lekce podvodní jógy se podle Amra Anvara mohou zúčastnit i lidé, kteří nemají s potápěním zkušenost. Stačí jim podstoupit kurz, při němž se seznámí s pravidly správného dýchání a pohybu pod vodou.

Zahráli si deskovou hru v obklopení žraloků

Lifestyle

Výběr článků

Načítám