Hlavní obsah

Taška a polštář v jednom? Doplněk na přenášení věcí může mít celou řadu využití

Člověk by si řekl, že běžná taška nemůže být ničím jiným. Je to prostě zavazadlo se dvěma uchy, určené k přenášení nákupů či jiných věcí. Ale to by se do toho nesměli vložit designéři. Pojďme se podívat, co se díky jejich nápaditosti může za taškou také skrývat.

Foto: Profimedia.cz

Taška má posloužit i jako pohodlný polštář.

Článek

V Singapuru v jihovýchodní Asii se rozhodli vyjít vstříc nápadům, které se objevují na sítích už řadu let, a opravdu uvedli do prodeje ikonickou modrou tašku ze známého nákupního domu, jež slouží i jako polštář.

Lidé, kteří dojíždějí do práce a pospávají ve veřejné dopravě, či studenti dřímající u stolků v knihovně mají nyní doplněk, na nějž mohou složit hlavu – tašku z IKEA, kterou lze přeměnit na polštář.

Polstrovaná taška s názvem Resten je přepracovanou variantou ikonické modré tašky Frakta známého řetězce obchodů s nábytkem. Pro zákazníky v Singapuru byla vytvořena ve spolupráci s kreativní agenturou Secret Little Agency. Dopomohla k tomu skutečnost, že jde podle nedávno zveřejněné zprávy o jedno z nejhorších míst v souvislosti s nedostatkem spánku tamních obyvatel.

Foto: Profimedia.cz

I tato taška má být rozměrná a má se do ní vejít velká spousta věcí.

Taška je navržena tak, aby se do ní vešly každodenní nezbytnosti a zároveň aby sloužila jako pohodlný provizorní polštář, který lze použít k odpočinku, kdykoli je potřeba.

Na trh byla uvedena v rámci akce věnované spánku, odpočinku a relaxaci s názvem RestFest. Podobná taška ale v Česku k mání jen tak nebude. Jde pouze o lokální iniciativu v Singapuru.

I na dalších taškách se lze vyspat…

Kombinace tašky a příjemného podhlavníku rozhodně není marná. Se svou troškou do mlýna přišel proto i výrobce sportovních potřeb a vybavení do přírody Calter. Jejich taška obsahuje podložku s nafukovacím polštářkem. I ta přijde vhod na delších cestách, na kterých by jinak chybělo potřebné pohodlí. Stejně tak ji ale člověk velmi dobře využije například na pláži, ať už u moře, nebo u rybníka.

Foto: Calter

Nápaditým kouskem je i taška, která slouží i jako podložka s nafukovacím polštářkem.

A jako roztomilá taška či kabelka působí na první pohled i nenápadný raneček s uchy od Annabel James. Ani ten ovšem není ve skutečnosti tím, čím se zdá být. Je to totiž sbalený měkký bavlněný ručník, který po rozložení poslouží jako příležitostná látková poduška na pláži nebo kdekoliv jinde.

Foto: Annabel James

Cestovní ručník v podobě tašky ve složeném stavu také poslouží jako podhlavník.

Lehkou deku, která ve složeném stavu slouží i jako praktický polštářek, pak oceníte zejména na delších cestách do zahraničí. Podle potřeby můžete kousek využít buď k přikrytí, nebo podložení hlavy, ať již cestujete autobusem, letadlem, nebo čekáte na letišti. Nabízí ji například skotský výrobce vlněného zboží z alpaky Samantha Holmes.

Foto: Samantha Holmes collection

Přikrývku skrytou v polštářku oceníte na cestách.

Kousky, které umožňují různé funkce, se hodí hlavně do menších interiérů, ve kterých se počítá každý centimetr. Ocenění najdou hlavně v hravějších interiérech startovních bytů dnešní mladé generace.

Český nábytek má v Německu rozhoupat diskuzi o začleňování válečných uprchlíků do společnosti

Lifestyle

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám