Hlavní obsah

Stepař Matěj Borovský vybojoval zlato na mistrovství ČR a už se chystá na světový šampionát

Plzeň

Talentovaný jednadvacetiletý stepař Matěj Borovský z plzeňského studia Step by step si na své konto připsal další úspěch. Vybojoval zlatou medaili na mistrovství ČR. „Je to nepopsatelný a jedinečný pocit,“ uvedl a dodal, že o to náročnější budou přípravy na světový šampionát, jenž se koná v říjnu.

Foto: studio Step by step

Stepař Matěj Borovský na mistrovství ČR, kde získal zlato

Článek

Borovský je trenérem a choreografem. Stepování se věnuje od svých sedmi let. „V roce 2017 se stal vicemistrem České republiky v juniorských sólech. O dva roky později bral bronz už v mužské kategorii,“ vyjmenovala za studio Step by step Daniela Vítová.

V roce 2019 se ještě blýskl na evropském šampionátu. „Účastnil se workshopů s předními stepaři, jako jsou Daniel Borak, Jason Samuel Smith, Daniel Leveille, Chris Matallo nebo Hillary Marie. Absolvoval rovněž týdenní workshop na festivalu v Brazílii v Sao Paulu,“ nastínila.

Stejnému koníčku se věnuje i Matějův bratr (dvojče) Antonín. Společně s dalšími vystupují ve formaci Power of Ruby.

Foto: studio Step by step

Formace Hollywood Stars také uspěla na mistrovství ČR, odvezla si bronz

Skvěle reprezentovali na mistrovství ČR také další členové plzeňského studia Step by step. Stříbro a titul vicemistra získal za sólo v juniorské kategorii Šimon Mulač. Bronz si odvezla formace Hollywood Stars v kategorii dospělých.

„Akce pro nás byla letos velkým úspěchem. A jsem také šťastná, že se Matějovi podařilo v silné konkurenci zazářit a poprvé získat titul mistra České republiky,“ uvedla lektorka a trenérka Kamila Borovská, která je Matějovou matkou.

Všichni medailisté postupují přímo na světový šampionát. „Do této nejvyšší stepařské soutěže se díky umístění na postupových místech kvalifikovaly i formace dětí Beetlejuice a skupinka juniorů Trouble. Postupuje i formace dospělých Power of Ruby,“ uzavřela Vítová.

Stovka stepařů vtrhla na plzeňské náměstí a předvedla působivou show

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám