Hlavní obsah

Žádný čas o samotě a další důvody, proč i dobrá manželství končí

O vztah je zapotřebí neustále pečovat. Pokud tak nečiníte, pak se velmi brzy objeví stále hůře řešitelné problémy a nedorozumění. S tím pak souvisí i pokles intimity. Podívejte se s námi na tři hlavní důvody, proč často končí i jinak dobrá manželství rozvodem.

Foto: Profimedia.cz

O vztah je zapotřebí pečovat.

Článek

Žádný čas spolu o samotě

Kdy jste byli naposledy někde jen vy sami dva a zažili něco jedinečného? Trávit volný čas s přáteli či s dětmi je fajn, ale pokud vám záleží na vašem vztahu, pak nesmíte zapomínat vyrážet na dovolenou či volný víkend jen se svým protějškem. Tak, abyste se mohli věnovat jen sobě navzájem.

Jakmile jsou nablízku přátelé, rodina nebo děti, fungují jako nárazník. Jako byste měli před sebou záchrannou síť, která vás chrání před tím, abyste se soustředili jeden na druhého. Vyrazit jednou za čas na rande, kde budete sami, může být tím nejlepším způsobem, jak trávit společný čas bez jakýchkoliv ruchů.

Tajemství

Opravdu nemáte před svým partnerem žádné tajemství? Sdílíte s ním naprosto vše, včetně svých každodenních drobných radostí a obav?

Co rozvodoví právníci nikdy nedělají ve svém manželství

Sex a vztahy

„Pokud toužíte po dlouhodobě funkčním vztahu, pak vězte, že vám nic jiného nezbyde, než partnerovi plně důvěřovat a odhalit před ním i svou zranitelnost,“ upozorňuje psycholožka Kate S. Evansová.

Najděte si 30 minut denně na rozhovor s vaším partnerem. Ne o dětech nebo práci, ale jen o vás a o tom, jaké jsou vaše myšlenky, naděje a sny. Nejprve dejte každý tomu druhému jeho deset minut, aby bez přerušování mluvil. Poté dalších 10 minut spolu diskutujte. Zpočátku to bude divné, ale časem sami pochopíte, jak moc vám tyto půlhodinky denně mění vztah k lepšímu.

Anketa

Vyrazíte si občas i po letech na rande či dovolenou jen ve dvou?
Ano, vždy se na tento čas moc těšíme.
52,3 %
Občas ano, ale popravdě máme občas i výčitky, že jsme děti nechali doma.
4,3 %
Moc ne. Ale uvědomujeme si, že je to špatně.
7,5 %
Spíš výjimečně. Bez dětí by nám stejně bylo smutno.
4,9 %
Bohužel ne a je to na našem vztahu znát.
31 %
Celkem hlasovalo 9973 čtenářů.

Nedostatek doteků

Jak kvalitní může být mezi vámi intimita, když se navzájem nedotýkáte? Mnoho párů časem zapomíná nejen na vzájemné polibky při loučení či přivítání, ale pomalu se přestávají spontánně objímat či držet za ruce. Přitom právě vzájemné doteky jsou hnací silou vzájemné intimity.

Jakmile začne stagnovat intimita mezi partnery, lze to považovat za začátek konce. Což potvrzují i vědci, podle nichž je právě nedostatek intimity jeden z hlavních důvodů rozvodů.

Mezi nejčastější důvody mužské nevěry patří nejistota, nedostatek pozornosti, ale i moci

Sex a vztahy

Hledáte klíč ke spokojenému manželství? Vsaďte na rovnoměrné rozdělení povinností v domácnosti

Sex a vztahy
Související témata:

Výběr článků

Načítám