Hlavní obsah

Pět bezcitných způsobů, jak se s někým rozejít

Aktualizováno

Rozchody nebývají snadné, zvlášť když jste tím, kdo byl opuštěn. Je ale důležité mít na paměti, že nikdo nechce být příčinou neštěstí jiného člověka, ale někdy je to nutné, abyste se oba mohli posunout dál a najít štěstí jinde. Vše by ale mělo proběhnout s určitou ohleduplností a respektem k druhému.

Foto: Profimedia.cz

Rozchod přes textové zprávy či sociální sítě rozhodně nepotěší.

Článek

Odbornice na vztahy Lois Tarterová ve své knize Rozvodový rituál: vstaň, vypadni ven a dělej něco se svým životem uvedla několik způsobů, jak vztah rozhodně neukončovat.

1. Požádat přítele, aby to za vás udělal

Někteří lidé žádají své přátele, aby za ně udělali „špinavou“ práci. Nechat přítele říct vaší drahé polovičce, že je konec, je neuvěřitelně zbabělé. Představte si ten trapas! Co když vaše drahá polovička propukne v pláč, co má váš přítel dělat? Nebo když začne klást otázky a požaduje nějaký druh uzavření? Nejenže byste byli špatnou polovičkou, ale také špatným přítelem! Udělejte to sami a vypořádejte se s následky, který s tím přicházejí, jako dospělí lidé.

2. Napsat textovou zprávu

Posílat SMS své drahé polovičce „miluji tě“ je rozkošné. Posílat mu/jí zprávu „už tě nechci vidět“ je kruté. Člověk si zaslouží rozchod tváří v tvář nebo alespoň hlasovou zprávu a telefonát. Pokud máte tendenci poslat někomu zprávu o ukončení vztahu, zhluboka se nadechněte a místo toho mu/jí zavolejte.

Co je zapotřebí k uzdravení po zlomeném srdci

Sex a vztahy

3. Vzkaz na lístečku

Viděli jste epizodu seriálu Sex ve městě, když se s hlavní hrdinkou Carrie rozešel její přítel Berger pomocí vzkazu na lístečku? Napsal: „Omlouvám se… nemůžu… nenáviď mě.“ Dokážete si představit něco horšího? Místo toho to řekněte sami a nedovolte, aby to za vás udělal malý kousek papíru!

4. Zpráva přes sociální sítě

Láskyplná zpráva od vašeho přítele/přítelkyně je něco, co byste rádi viděli, ale rozchod prostřednictvím sociálních sítí je něco, přes co se nelze jen tak přenést.

5. Ignorovat nebo úplně zmizet

Vyhnout se konverzaci a místo toho ignorovat dotyčného může být nejhorší způsob, jak ukončit vztah. Nedat druhému vysvětlení a možnost poznat důvod rozchodu je nepřijatelné, nedůstojné a velmi slabošské gesto. Postavte se svému strachu a ukončete svůj vztah s trochou soucitu.

Anketa

Zažili jste nějaký takový rozchod?
Ano, o rozchodu jsem se dozvěděl/a od jeho/její kamaráda/kamarádky
3,8 %
Ano, rozešel/a se se mnou skrz SMS zprávu
22,9 %
Ano, dostal/a jsem lísteček se vzkazem
2,7 %
Ano, napsal/a mi to přes sociální sítě
4,7 %
Ano, jednoduše zmizel/a z mého života
45,4 %
Ne, ale ani tak nebyl pro mne rozchod jednoduchý
20,5 %
Celkem hlasovalo 3911 čtenářů.

Drobnosti, které vás mohou upozornit na fakt, že váš partner není ten pravý

Sex a vztahy

Co nedělat po rozchodu aneb Jak se posunout dál

Sex a vztahy
Související témata:

Výběr článků

Načítám