Hlavní obsah

Laskavost, strniště a další tipy, jak muži mohou zvýšit svou atraktivitu

Je jedno, zda jste šťastně ženatí či teprve hledáte ten svůj vysněný protějšek, zajímat se o to, co se ženám líbí, a pracovat na své atraktivitě se může vždy vyplatit. Máme pro vás několik tipů, jak toho jednoduše dosáhnout.

Foto: Envato Elements

Atraktivitu mužům může zvýšit i neoholené strniště.

Článek

1. Nepřehlížejte očividné signály žen

Pokud se ženě nějaký muž líbí, většinou to dá najevo různými signály, jako např. úsměvem, zvedáním obočí, nakloněním hlavy na stranu, letmým pohozením vlasů atd. Tato gesta sekvenčního flirtování jsou tak výrazná, že slavný etolog Irenaus Eibl-Eibesfeldt byl přesvědčen, že se jedná o lidský ženský námluvní trik.

2. Všímejte si těch, kdo jsou ve stejné lize přitažlivosti jako vy

Každý chce být s někým, koho považuje za atraktivního, ale příliš často hledí na někoho, kdo je z pohledu atraktivity v úplně jiné lize než on. Není to přitom jen o fyzické atraktivitě. „Všichni máme různé vlastnosti, které nás činí přitažlivými. Nicméně pokud se dostaneme příliš daleko za svou úroveň, riskujeme, že budeme odmítnuti. A když nebudeme, pak často ze strachu, že nám uteče s někým atraktivnějším, začneme žárlit a tím dotyčnou stejně od sebe odeženeme,“ varuje psycholog Scott Barry Kaufman.

3. Neřešte příliš biologické odlišnosti

Přestože se tvrdí, že jakmile vznikne mezi dvěma lidmi chemie, věci jako výška, váha, odlišný věk lidé neřeší, ve skutečnosti tomu je obvykle jinak.

Problémové může být, pokud je žena vyšší než muž, ale i větší věkový rozdíl mezi nimi, přičemž hůř je vnímáno, když je žena výrazně starší než muž.

Kousání do rtu při líbání a další drobnosti, které muži mají rádi

Sex a vztahy

Naopak když je muž starší než žena, může to významně zvýšit jeho atraktivitu. Což potvrdila i studie, která uvádí, že ženy často preferují starší muže. Podle psycholožky Fionny Mooreové z University of Dundee starší muži zvyšují šanci, že jsou finančně nezávislí, což ženy vnímají jako velmi důležitý atribut atraktivity.

4. Nechte si narůst strniště

Ženy na mužích milují strniště. Podle vědců vousy mužům dodávají na mužnosti, zralosti a dominanci. Jak ukázala studie z roku 2013, ženy preferují husté strniště před plnovousem.

5. Buďte laskaví

Toužíte zůstat pro ženy atraktivní i po letech? Pak vězte, že jím nikdy nebudete, pokud budete na druhé působit jako věčně podrážděný a naštvaný. Chronický mužský hněv nejenže snižuje jejich atraktivitu a poškozuje jejich vztahy, ale přidává jim i roky.

Muži a ženy zpracovávají emoce odlišně, ale není to jen o tom. „Největší problém je nejen v tom, co říkáme, ale jak to říkáme, jakým tónem, s jakou dikcí, ale i mimikou. Samozřejmě není vždy snadné být neustále milý, usměvavý a laskavý, pokud jste ve stresu, ale pokud vám na druhých záleží, pak jistě stojí za námahu se to naučit,“ uzavírá Kaufman.

Sedm společných rysů lidí, kteří mají dar přitahovat pozornost

Sex a vztahy

Proč milujeme filmové zlosyny

Sex a vztahy
Související témata:

Výběr článků

Načítám