Hlavní obsah

Jak moc ovlivňuje letní čas velikost mužství

V létě se některým mužům může zdát, že je jejich penis větší než v zimě. Opravdu se to děje, nebo jde jen o úhel pohledu?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S rostoucími teplotami se může některým mužům zdát, že má právě horko lichotivý účinek na jejich chloubu. Na délku i do šířky. Loni v červenci reportérka časopisu Mel Magazine Tracy Mooreová pojmenovala tento zvláštní sezonní jev jako letní penis. „Tento výraz popisuje dočasné kolísání velikosti penisu díky teplu,“ uvedla.

Muži si podle jejího průzkumu pochvalují, že ve vedrech je jejich penis větší, než jsou běžně zvyklí. Brian Ayers, sexuální kouč a autor knihy „How To Be A Better Lover In 30 Days or Less“ řekl, že také zažil letní penis. Připisuje to sezonním změnám životního stylu. „V létě se muži víc hýbou. Sportují. Což rozproudí krev v žilách. A ty vedou i penisem. Takže je to vlastně logické.“

Teoreticky to zní skvěle. Ale není to všechno jen fantazie, slovní hříčka? Nebo jde o skvělý objev, který mnoha mužům zvedne sebevědomí? Aaron Spitz, urolog a autor knihy „The Penis Book: A Doctor's Complete Guide to the Penis“ se zpočátku této myšlence vysmíval. Jenže pak uznal, že na tom něco pravdy být může.

Mýty o mužské sexualitě, kterým je lepší nevěřit

Sex a vztahy

„Dává mi to smysl kvůli základnímu mechanismu, jak se mužský penis může roztahovat a zmenšovat. Velikost penisu se může zvětšovat a zmenšovat v důsledku relaxace nebo kontrakce mnoha drobných krevních cév, které tvoří vnitřek penisu. Teplo zvyšuje relaxaci těchto krevních cév, což zvyšuje průtok krve skrz ně, více vyplňuje penis a dává mu delší a plnější vzhled,“ řekl pro HuffPost.

Vědci zatím nic z toho nepotvrdili

„Jakkoli může být toto téma fascinující, neexistuje žádný definitivní vědecký důkaz o tom, že by se v létě měnila délka a šířka penisu,“ sdělil urolog Paul Turek z kliniky Turek v San Francisku.

„I když by mohlo být něco pravdy na myšlence, že penis vypadá v horku větší, neexistuje dostatek výzkumů na toto téma, aby lékaři mohli říci, zda je to skutečné.“ Pravdou však je, že varlata v horku visí níže. Šourek je prokrvený, tedy tmavý. Ale to je podle odborníka asi tak všechno.

Anketa

Souhlasíte s tím, že v létě je mužský penis větší?
Ano, z vlastní zkušenosti můžu potvrdit.
50,5 %
Ano, zdá se mi to logické.
6,3 %
Ne, je to nesmysl.
35,3 %
Ne, ale výsledek ankety mě zajímá.
7,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1936 čtenářů.

„Navíc s nižšími teplotami více nabíráme hibernační tuk,“ doplnil Paul Turek. „Což vede k tomu, že penis jaksi zapadne do ostatních partií a vypadá menší.“

Kromě toho se mnoho mužů na léto v intimních partiích holí. „Díky tomu penis vypadá větší. Navíc svěže voní a je to příjemný bonus pro každého sexuálního partnera. Takže velikost se už tolik nezkoumá.“

Jak si užít milování, aniž by velikost hrála roli

Sex a vztahy

Úrazy při milování by muži měli řešit hned

Sex a vztahy
Související témata:

Výběr článků

Načítám