Hlavní obsah

Přeběhl Afriku, teď běží fandit své zemi na fotbalové Euro

Teprve před dvěma měsíci dokončil svoji dobrodružnou, rok trvající běžeckou výpravu napříč celou Afrikou. Odpočívat však sedmadvacetiletý Russell Cook z anglického Západního Sussexu příliš nehodlá. Po dubnovém londýnském maratonu nazul běžeckou obuv znovu, tentokrát je na cestě do Německa, kde chce podpořit anglický národní tým na Mistrovství Evropy ve fotbale 2024.

Foto: Profimedia.cz

Russel Cook alias Hardest Geezer na londýnském maratonu

Článek

„Bude to závod s časem, ale jsem odhodlaný podpořit Garetha a chlapce,“ uvedl pro server BBC Cook v narážce na trenéra anglického fotbalového národního týmu Garetha Southgata a všechny hráče.

Angličan, přezdívaný Hardest Geezer, vyběhl v úterý odpoledne z anglického Wembley Stadium. První zastávkou pro něj po plavbě přes anglický kanál z Anglie do Nizozemska bude Veltins Arena v Gelsenkirchenu, kde v neděli anglický tým vyzve od 13:00 SEČ Srbsko. Pokud se mu to podaří, uběhne během šesti dní celkem 566 kilometrů.

Tam ale jeho cesta neskončí, národní tým své země chce na turnaji následovat vždy do míst, kde bude hrát další zápas. Ve skupinové fázi odehraje Anglie druhé utkání s Dánskem ve Frankfurtu (236 km z Gelsenkirchenu) a ve třetím klání se pak utká se Slovinskem v Kolíně nad Rýnem (178 km z Frankfurtu).

Běží přes celou Afriku. Zbývá mu už jen 3000 kilometrů

Lifestyle

„Oproti běhu přes Saharu brnkačka“

„Musím říct, že to nyní bude mnohem jednodušší než běh přes Saharu. Užívám si to, Tesco mám na každém rohu, zkrátka brnkačka,“ sdělil Cook při běhu na videu, které sdílel na svém Instagramu.

Svou předchozí velkou výzvu Russel Cook dokončil 7. dubna v Tunisku, kam po 352 dnech doběhl z Jihoafrické republiky. Vybral při tom přes milion liber (více než 29 milionů korun) na charitu. I tentokrát běží pro dobrou věc, výtěžek z akce nyní poputuje na podporu mladých lidí bez domova.

Russel Cook je velkým fotbalovým fanouškem. I během již zmíněné akce Project Africa často běžel ve fotbalovém dresu, obvykle národního týmu země, v níž se zrovna nacházel.

Fotbalový nadšenec jel rok na kole z Mongolska do Manchesteru. Na stadionu ho překvapil jeho idol

Lifestyle

Redakce Sport.cz po celou dobu mistrovství Evropy ve fotbale přináší veškeré informace, novinky, zpravodajství i online reportáže.

Výběr článků

Načítám