Hlavní obsah

Paraglidista skočil ve Vídni z ruského kola

Jednatřicetiletému rakouskému paraglidistovi Rolandu Brunnbauerovi se podařilo úspěšně seskočit ze zhruba sedmdesátimetrového ruského kola v zábavním parku Prátr. Jak sám uvedl, chtěl posunout své limity. Video z akce poskytla agentura Reuters.

Rakušan skočil s padákem ze střechy kabinky na ruském kole ve VídniVideo: Reuters

Článek

„Byl to projekt, který mě motivoval, testoval, štval a zároveň velmi těšil,“ napsal na své sociální sítě Brunnbauer s tím, že na něm pracoval více než rok. Úspěšně jej dokončil minulou středu.

Jak Rakušan sdělil ve videu na svém YouTube kanále, z tohoto ruského kola ještě žádný paraglidista před ním neseskočil. Příprava, která zahrnovala i ty největší detaily, především pak povětrnostní podmínky, tak byla zcela nevyhnutelná.

Foto: Reuters

Rakušan chtěl posunout své limity

„Jedna z největších výzev bude hodit padák do větru ve správný moment, aby se ideálně otevřel,“ popisoval paraglidista situaci před akcí. Během zmíněného momentu přitom stál na platformě o velikosti 1 × 3 metru.

A jak je z videa patrné, první pokus mu nevyšel, padák mu spadl na stranu. Při tom druhém už byl úspěšnější. „Bylo to něco nového letět ve městě a přistát blízko rušných ulic. Ale zvládli jsme to a jsem nesmírně šťastný,“ uzavřel s tím, že hlavní motivací pro něj bylo posunutí svých limitů.

KVÍZ: Máte rádi adrenalin? Otestujte své znalosti v extrémních sportech

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám