Hlavní obsah

Will Smith: Mizerové jsou hlavně o síle přátelství

Výborný rapper a hlavně skvělý herec se dva roky po incidentu, kdy dal při předávání Oscarů facku moderátorovi, vrací na velkou obrazovku. Oscarový Will Smith (55) je zpět v plné parádě ve čtvrtém pokračování akční komedie Mizerové: Na život a na smrt.

Foto: Falcon

Will Smith (vpravo) a Martin Lawrence ve filmu Mizerové

Článek

Za svoji reakci, kterou vyvolala moderátorova urážlivá poznámka na adresu jeho manželky Jady, se Will Smith omluvil, přesto kvůli ní nesmí deset let navštívit prestižní ceremoniál, spekulovalo se i o jeho budoucnosti v Hollywoodu. Čtvrté pokračování kultovních Mizerů ale dokazuje, že o své místo megahvězdy nepřijde.

Na další pokračování ságy kývli oba hlavní hrdinové Will Smith a Martin Lawrence díky diváckému úspěchu trojky Mizerové navždy z roku 2020. Tento díl Mizerů už režírovala belgická dvojice Adil El Arbi a Bilall Fallah. Jejich svižný akční styl přesvědčil podle magazínu Variety společnost Sony Pictures, aby právě jim svěřila chystaný čtvrtý díl Mizerové: Na život a na smrt.

Úprk před zákonem

V rozhovoru pro časopis Empire Will Smith řekl: „Nesnáším, když je pokračování jen pokračováním, museli jsme cítit, že nový díl má zasloužené právo být filmem. Chtěli jsme posunout hranice a zjistit, kolik životních zkušeností lze do takového filmu vložit, co si můžete v letním akčním trháku jako detektivové Mike a Marcus ještě dovolit.“

Anya Taylor-Joy: Ve škole jsem byla nemilosrdně šikanovaná

Osobnosti

Mizerové se vracejí obohaceni nejnovějšími akčními scénami, kreativními záběry i nevybíravým humorem, tentokrát ale přijde i nečekaný zvrat. Musí sami prchat před zákonem a očistit jméno zesnulého kapitána Conrada Howarda, jenž je na začátku čtvrtého dílu posmrtně obviněn z korupce.

Svaly akčních hrdinů

Když téměř před třiceti lety Will Smith a Martin Lawrence točili první Mizery, Will přiznal, že pro něj bylo zprvu hodně těžké nebýt tou jedinou hlavní komediální hvězdou, ale nakonec pochopil, že tu jde také o sílu přátelství a k tomu jsou potřeba vždy dva. V novém rozhovoru s Devonem Rodriguezem na YouTubu, u kterého nechyběl ani Martin Lawrence, říkají: „Chemie mezi námi funguje už od začátku, oba komedii milujeme. Na konci třetího dílu jsme byli kamarádi, na konci čtyřky jsme už jako rodina. Pro další pokračování jsme museli divákům nabídnout něco úplně nového. Je tam sice pořád ta stará škola, ale v novějším kabátě, chemie založená na respektu a lásce. Není to o soutěži, podporujeme se navzájem,“ tvrdí.

„Dívali jsme se spolu na náš první film. Tehdy jsme si neuvědomovali, že jsme uprostřed svého snu, že to, co děláme, se tolik podepíše na našich životech. Neměli jsme ani svaly akčních hrdinů, ale režisér prvních Mizerů Michael Bay tehdy řekl: Pánové, já z vás ty akční hrdiny a hvězdy udělám!“ zavzpomínali.

Foto: © Warner Bros. Pictures

V hororové sci-fi Já, legenda zabodoval rolí přeživšího vojenského virologa Roberta Nevilla, kterého doprovází věrná fenka Sam

Dítě štěstěny

U Willa předpověď vyšla na sto procent. Narodil se jako druhé ze čtyř dětí učitelce Caroline a Willardu C. Smithovi, majiteli společnosti, která prodávala ledničky. Dětství prožil na západním předměstí Philadelphie. Už na škole si pro své vybrané chování i proto, jak elegantně se uměl dostat i z nepříjemných průšvihů, vysloužil přezdívku Princ.

Později mu k ní ještě přidali přezdívku Fresh. Vysloužil si ji v době, kdy spolu s diskžokejem Jazzy Jeffem vytvořili rapperské duo. O osm let později dostali za své první album He’s DJ, I’m Rapper cenu Grammy. Ani ne dvacetiletý Will se stal boháčem. Koupil si dům, utrácel za šperky a auta a málem zbankrotoval.

Na konci třetího dílu jsme byli kamarádi, na konci čtyřky jsme už jako rodina

Naštěstí v roce 1989 potkal známého spisovatele a producenta Bennyho Medinu, který Willa obsadil do úspěšného komediálního seriálu Fresh Prince. Za šest let na obrazovce Will získal cenné herecké zkušenosti a poznal už tehdy slavné černošské špičky včetně Denzela Washingtona.

Právě ten ho doporučil režisérovi filmu Šest stupňů odloučení (1993) Fredu Schepisimu, ve kterém Will slavil svůj první úspěch na velkém plátně. Mezi hollywoodské jedničky ho pak vynesl Den nezávislosti nebo ztvárnění slavného boxera Aliho (2001) a desítky dalších filmů všech žánrů.

Ryan Gosling: Rodina je mou největší investicí

Osobnosti

Vrtulník od Spielberga

V této souvislosti Will rád vzpomíná na setkání s legendárním Stevenem Spielbergem. Bez slavného režiséra by měl na kontě o jeden megahit míň. V loňském rozhovoru v show Kevina Harta prozradil, že původně roli agenta J hrát nechtěl, protože nechtěl točit dva filmy o mimozemšťanech za sebou.

Steven Spielberg, tehdy i výkonný producent Mužů v černém, proto kontaktoval Willa, kterého do role chtěl, osobně. „Nechal pro mě tehdy poslat vrtulník, aby si se mnou promluvil. Když jsem přistál u jeho domu, přivítal mě a okamžitě si mě získal. Nebylo co řešit.“

Manžel a otec

Will Smith nedávno reagoval na autobiografickou knihu Worthy své manželky Jady Pinkett Smithové. Ta v ní mimo jiné odhalila, že žijí už sedm let odděleně, i když byli od roku 1997 považováni za jeden z nejstabilnějších párů v historii Hollywoodu.

Pro New York Times přiznal, že některé části knihy pro něj byly šokující, a to i přes fakt, že s manželkou strávil řadu let. „Když jste s někým více než polovinu svého života, nastupuje určitá emocionální slepota,“ řekl. Stále jsou ale oba rodiči Jadena (26) a Willow (23), na kterých oběma velice záleží a na které mohou být právem pyšní. Skvělý rapper Jaden má na kontě už tři studiová alba a jeho nejslavnější hit Icon se těší na YouTubu úctyhodným 184 milionům zhlédnutí.

Dcera Willow je herečka a tanečnice. Jako zpěvačka prorazila v deseti letech s hitem Whip My Hair, dnes má blíž k ambientní a indie hudbě. Nedávno vydala pop-punkovou skladbu s názvem Transparent Soul. Nejstarší syn Willa z prvního manželství Trey (31) je DJ a herec.

Při rozhovoru pro Entertainment Tonight Will Smith prozradil, že je v plném proudu práce na očekávaném pokračování postapokalyptického akčního hitu z roku 2007 I Am Legend 2, kde bude hrát s hercem Michaelem B. Jordanem.

Připravuje se také na životopisné drama Netflixu The Council, což je nikdy nevyprávěný příběh zločineckého syndikátu sedmi Afroameričanů, kteří vládli Harlemu v sedmdesátých letech. Má ztvárnit jejich šéfa Nickyho Barnese, notoricky známého drogového harlemského krále.

Víte, že…

  • Poprvé po pěti letech se vrátil na scénu hudebního festivalu Coachella, pořádaného tradičně v dubnu v části Sonorské pouště v Jižní Kalifornii. Nečekaně se tam objevil během show kolumbijského zpěváka J. Balvina, kde vystoupil jako Muž v černém a rapoval během nedělního setu.
  • Už podruhé byl během akcí Art Basel v Miami spatřen s tajemnou ženou, která vypadá přesně jako jeho manželka Jada Pinkett Smith.
  • Vášnivě hraje šachy a miluje videohry, hlavně bingo.

Leonardo DiCaprio: Jsem přímo posedlý tématem globálního oteplování. Je čas jednat

Móda a kosmetika
Související témata:
Film Mizerové: Na život a na smrt

Výběr článků

Načítám