Hlavní obsah

Channing Tatum: Díky novému filmu mám novou lásku

Letos jako by se s úspěšným rodákem z Alabamy roztrhl pytel. Léto charismatický Channing Tatum (44) okupoval dvěma výbornými a zcela odlišnými filmy. Prvním byla povedená komedie Vezmi mě na Měsíc, druhým mysteriózní thriller Tiché znamení. Ten mu navíc přinesl novou lásku s režisérkou a populární herečkou Zoë Kravitzovou (35).

Foto: Vertical Entertainment

Americký herec Channing Tatum

Článek

Dvě známé hollywoodské hvězdy se setkaly právě během konkurzu na role režijního debutu Zoë Kravitzové Tiché znamení už v létě 2021.

„Jiskra přeskočila hned, jak jsem si přečetl scénář, dostal nabídku na roli a poznal se se Zoë,“ řekl podle magazínu People Channing Tatum už v průběhu natáčení. Ve chvále pokračoval i po dokončení filmu. „Je perfekcionistka tím nejlepším možným způsobem. Společná práce na jejím filmu naše pouto upevnila. A já jsem díky tomu našel novou lásku,“ řekl pro časopis Variety 185 centimetrů vysoký herec a tanečník Channing Tatum. O tom, že to se Zoë Kravitzovou myslí vážně, svědčí po dvou letech chození zásnuby, které podle TODAY.com oba potvrdili v říjnu 2023.

Podle Zoě se o ni Channing staral od samého začátku natáčení a pokračoval jako její opatrovník při natáčení. „Ať už mi uvařil čaj nebo nalil drink nebo někoho vybičoval k lepšímu výkonu nebo cokoli jiného - byl to opravdu můj ochránce,“ chválila si ho Zoë.

Sama dcera slavného zpěváka Lennyho Kravitze a herečky Lisy Bonetové je známá z řady filmů od odvážné komedie Holky na tahu (2017) přes krimiseriál Sedmilhářky (2019) po thriller KIMI či akčního Batmana (2022).

Clive Owen: Dcerám jsem své filmy zakazoval

Letem filmem

V rozhovoru pro Vanity Fair později dodala: „Jsem opravdu vděčná, že můj film přivedl Channinga do mého života. Pokud jsme něco takového dokázali společně, byl to dobrý test.“

Když funguje chemie

V romantické komedii Vezmi mě na Měsíc Channing Tatum září spolu se Scarlett Johanssonovou. Její děj se odehrává během vesmírných závodů v 60. letech minulého století. On hraje Colea Davise, vedoucího pozemního řízení mise NASA odpovědného za start Apolla 11. Ona vystupuje jako marketingová specialistka Kelly Jonesová, která musí provést falešné přistání na Měsíci pro případ, že mise selže. Ačkoli oba hráli ve filmech Don Jon a Ave, Caesar!, nikdy předtím se osobně nesešli.

Při natáčení jsme si se Scarlett dělali ze sebe legraci, ale respektovali jsme se.

V jednom z posledních rozhovorů s Jimmym Fallonem v jeho Tonight show řekl o spolupráci se Scarlett: „Dělali jsme si ze sebe legraci od prvního okamžiku, kdy jsme spolu začali točit, ale respektovali jsme se. Jeden z hlavních důvodů, proč jsem s ní chtěl natočit film, je, že ona je opravdu filmová hvězda.“

Johanssonová oplatila Tatumovi poklonu zase pro Variety: „Je to zjevně velmi pohledný vůdčí muž, má ale k sobě a ke svým výkonům jedinečnou pokoru a nebere se vážně.“

Foto: Falcon

V romantické komedii Vezmi mě na Měsíc tvoří Channing Tatum se Scarlett Johanssonovou hlavní dvojku.

Režisérka a psychopat

Thriller Tiché znamení se točí okolo mladé číšnice Fridy, která se zakouká do bohatého charismatického filantropa a technologického magnáta z Los Angeles Slatera Kinga. Nakonec se jí podaří dostat pozvání na jeho tajemný soukromý ostrov.

Zpočátku se výlet jeví jako ráj plný divokých nocí a sluncem zalitých dnů. Jenže Frida záhy zjistí, že tajuplný ostrov skrývá nejedno podivné tajemství.

Ve srovnání s ostatními Tatumovými rolemi má jeho postava v Tichém znamení zcela odlišný charakter. V rozhovoru pro Total Film přiznal, že nikdy někoho jako Slatera Kinga ještě nehrál.

„S každou postavou, kterou jsem doposud hrál, jsem se dovedl vnitřně spojit, tady je to jiné. Myslím, že se nikdy nikomu nepochlubím, co jsem si musel vytvořit ve své hlavě, abych mohl hrát tohoto člověka. Je to totiž psychopat.“

Scarlett Johanssonová: Doma jsem jen máma

Osobnosti

Od modelingu přes tanec do filmu

Kdysi to byl tanec a modeling, které otevřely mladému herci dveře do světa reklamy. A protože se před kamerou cítil jako doma, přirozeně přišly i první filmové nabídky. V roce 2005 Channing Tatum debutoval po boku Samuela L. Jacksona ve sportovním snímku Coach Carter. Průlomovou rolí se pro něj stal taneční film Let’s Dance z roku 2006, kde si zahrál po boku herečky a tanečnice Jenny Dewanové, se kterou má dnes už jedenáctiletou dcerku Everly. V roce 2019 ale manželství skončilo.

Mezi další jeho filmy patří romantické drama Milý Johne (2010), psychologický krimithriller Vedlejší účinky (2013) či akční komedie s policejními důstojníky 21 Jump Street (2012). Taneční komedie Bez kalhot (2012), inspirovaná skutečným příběhem a životem striptéra, se dočkala dalších dvou pokračování.

„K roli striptéra jsem měl blízko, sám jsem se v devatenácti jako striptér živil. Později jsem se stylizoval do drsných rolí, jako byl třeba člen ochranky v dramatu Útok na Bílý dům (2013) či kapitán v thrillerové sci-fi G. I. Joe (2009 a 2013).“

Spolupráce s velikány

Dnes už je v centru pozornosti těch nejznámějších režisérů. Sám Tatum rád vzpomíná na mysteriózní Tarantinův thriller Osm hrozných (2015), kde si zahrál po boku svých vzorů Samuela L. Jacksona a Kurta Russella, a na mysteriózní komedii bratrů Coenových Ave, Caesar! (2016), kde vynikl v roli tančícího námořníka.

„Bylo to hodně náročné. Musel jsem se naučit stepovat. Při barové scéně tančím s dvanácti námořníky. Ten tanec je akrobatický step kombinovaný se swingem a končí saltem, což byla i pro mě výzva, ale hlavně už to nebylo v tangách,“ prozradil Tatum.

Později zabodoval v řadě dalších akčních či thrillerových komedií, jako byly Kingsman: Zlatý kruh, Loganovi parťáci či Bullet train od Davida Leitche.

Foto: Profimedia

Při natáčení thrilleru Tiché znamení s jeho režisérkou a nyní snoubenkou Zoë Kravitzovou

„No, ani se nedivím nabídkám, které mi v posledních letech přicházejí. Na to, abych hrál zamilované mladíky, jsem už moc starý, a s tak vypracovaným tělem se režisérům hodím právě na siláky či jinak fyzicky náročné role. Mojí srdcovou záležitostí je ale road movie Pes (2022). Jsem pyšný, že hrdinka příběhu, fenka Lulu, byla pojmenovaná na počest mého vlastního psa.“

Knížky pro děti

Co se možná o Channingovi neví, je, že píše knížky pro děti. Během posledních tří let obohatil svět literatury o tři ze série The One and Only Sparkella. „Při výchově dětí dostává člověk obrovské životní lekce. Děti vás toho můžou naučit hodně. Je ale důležité jim umět naslouchat,“ svěřil se v roce 2023 v rozhovoru pro USA Today.

K nejnovější knížce The One and Only Sparkella and the Big Lie ho inspirovala jeho dcera Everly. V ní totiž Sparkella ukradne něco kamarádce a musí lhát. Přesně to udělala i Tatumova dcera. „Trápilo ji, že to vzala,“ řekl Tatum Entertainment Weekly. „Když mi to ale přiznala, cítila se lépe. Moc jí rozumím. I já jsem si musel přiznat spoustu věcí, když jsem se po rozvodu s její matkou stal svobodným otcem. Skočil jsem ale po hlavě do tohoto magického dětského světa a byl jsem odměněn láskou, kterou bych jinak nikdy nepoznal.“

Víte, že…

  • Vzhledem k diagnostikované dyslexii nevynikal ve školním studiu, zato byl jednička ve sportech, zejména v kopané, americkém fotbalu, baseballu. Jako dospělý zvládl bojová umění kung-fu a gor-chor kung-fu.
  • Má anglické, skotsko-irské i německé předky a do určité míry i něco z původních Američanů. Jeho rodina žila na americkém jihu po mnoho generací od roku 1700.
  • Má sestru Paige a bratra Christophera. Oba se objevili v několika filmech, sestra má firmu, která vyrábí a prodává esenciální oleje.
  • Letos je jeho další novinkou muzikál Wingmen v režii Josepha Gordona-Levitta.

Geoffrey Rush: Rukama mi prošlo několik krásných žen

Osobnosti
Související témata:
Zoë Kravitz

Související články

Clive Owen: Dcerám jsem své filmy zakazoval

Jeho největší starostí i radostí nedávných dnů bylo, zda stihne zápasy Angličanů na mistrovství Evropy ve fotbale. „Jsem do sportu blázen,“ říká s tím, že sám...

Scarlett Johanssonová: Doma jsem jen máma

Doménou rodačky z New Yorku jsou vedle výborných komedií akční dobrodružné sci-fi. Nyní Scarlett Johanssonovou (39) znovu uvidíme ve vtipné romantické komedii...

Výběr článků

Načítám