Hlavní obsah

Obří wrestler se setkal s nejmenší ženou světa. Vzal si ji do dlaně

Jednapadesátiletý bývalý profesionální wrestler Dalip Singh Rana, známý jako Great Khali, se setkal s třicetiletou Jyoti Amgeovou, nejmenší ženou světa. Rozdíl ve výšce dvou indických občanů činí neuvěřitelných 153 centimetrů. Záběry zveřejnila agentura AP.

Nejmenší žena na světě vypadá v rukou wrestlera jako barbínaVideo: Reuters

Článek

K setkání Rany s Amgeovou došlo v neděli 19. května v jejich rodné Indii. Bývalý wrestler, měřící 216 cm, si nejmenší ženu světa nejprve umístil na svoji nohu a pak ji jednou rukou vyzdvihl do vzduchu.

Rana se následně ženy, která měří pouhých 63 centimetrů, zeptal, zda má strach. „Ano, mám,“ odpověděla Amgeová se smíchem. Jak záběry agentury AP napovídají, šlo o příjemné setkání, které si oba velmi užili.

Dalip Singh Rana se narodil v indickém státě Himáčalpradéš a svoji wrestlingovou kariéru odstartoval v roce 2001. V bojovém sportu se rychle proslavil a stal se prvním indickým mistrem světa v těžké váze.

Foto: Reuters

Dalip Singh Rana a Jyoti Amgeová

Kromě wrestlingu se věnuje také herectví. Objevil se jak v bollywodských, tak hollywoodských filmech, např. ve snímku Trestná lavice. V minulosti byl policistou a angažuje se rovněž v politice.

Jyoti Amgeová pochází z indického státu Maháráštra. Její miniaturní vzrůst je zapříčiněn genetickou poruchou, která se nazývá achondroplázie.

Podle Guinnessovy knihy rekordů je aktuálně nejmenší ženou na světě (62,8 cm). „Díky rekordu mám ze sebe lepší pocit. Cítím se oblíbená, výjimečná a důležitá,“ uvedla Amgeová, která se rovněž věnuje herectví. Zahrála si třeba v seriálu American Horror Story.

Nejmenší žena Česka má necelý metr, ale optimismu na dva

Domácí

Výběr článků

Načítám