Hlavní obsah

Němec zdolal za 120 dní 120 triatlonů. Chtěl lidi inspirovat ke sportu

Německý sportovec Jonas Deichmann dokončil výzvu, během níž každý den po dobu 120 dní absolvoval triatlon. Plaval 3,8 kilometru, na kole jezdil 180 kilometrů a běhal maraton. Nešlo přitom jen o překonávání sebe sama, podle svých slov chtěl především ke sportu motivovat ostatní lidi.

Němec každý den během čtyř měsíců ujel na kole 180 km, uběhl maraton a uplaval 3,8 km Video: Reuters

Článek

„Poslední čtyři měsíce byly opravdu hezké. Zažíval jsem těžké chvíle, ale vždy to byla zábava a cílem bylo dokončit to,“ uvedl pro Reuters sedmatřicetiletý Deichmann poté, co v Norimberku začátkem září dokončil svoji poslední plaveckou část osobním rekordem.

„Chci lidi inspirovat, aby více sportovali a byli více sebevědomí při posouvání svých vlastních limitů,“ sdělil Němec s tím, že se mu to během výzvy povedlo. Dle jeho slov dokončilo více než tisíc lidí po jeho boku poprvé dálkový triatlon.

Deichmann řekl, že v prvé řadě tedy nešlo o zdolání 120 triatlonů ve 120 po sobě jdoucích dnech. „Jde mi o to, aby každý o něco více sportoval. A když se podívám, kolik nás tady je, myslím, že jsem k tomu přispěl,“ usmál se na konci svého projektu s názvem Challenge 120.

Foto: Reuters

Jonas Deichmann při jízdě na kole

Stuttgartský rodák má na svém kontě i mnoho dalších extrémních výkonů. V roce 2017 například dojel na kole z nejzápadnějšího bodu Portugalska do ruského Vladivostoku. Trvalo mu to 64 dní, během nichž zdolal 14 331 kilometrů.

Loni pak na bicyklu dorazil z New Yorku do Los Angeles, aby se na druhý den vydal nazpět po svých. Vrátil se o 128 dní později, právě včas, aby stihl zaběhnout Newyorský maraton.

Za 19 dní zdolal 82 čtyřtisícových alpských vrcholů. Bez pomoci motorového vozidla

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám