Článek
„Je nejstarší na světě, protože to tvrdí Guinnessova kniha rekordů, a to na základě čtyř podmínek. První je, že funguje nepřetržitě. Druhou, že je stále na stejném místě. Třetí, že operuje pod stejným jménem. A nakonec čtvrtou, že se věnuje stejné činnosti,“ vysvětlil agentuře AP majitel restaurace José Gonzalez.
Podle Španěla je jeho rodina teprve druhou, která tuto restauraci provozuje od jejího založení v 18. století. Po zakladateli Jeanovi Botínovi a jeho synovcích pokračovali v provozu restaurace jeho následníci až do 20. let 20. století. Poté ji kolem roku 1930 převzali Gonzálezovi prarodiče.
Samotná budova, která se nachází v historickém centru Madridu – konkrétně v části zvané La Latina, přitom pochází již z roku 1590. Jedním z nejzajímavějších faktů o této restauraci je, že si sem lidé v minulosti nosili vlastní suroviny, které si nechali na místě uvařit.

Letos restaurace slaví 300. výročí.
Specialitou je pečené selátko
Po mnoho let až do současnosti je zde ale největší specialitou pečené selátko „cochinillo asado“, o kterém se zmiňuje ke konci svého románu Fiesta (I slunce vychází) i americký spisovatel Ernest Hemingway.
Za pochoutku ochucenou česnekem, cibulí, petrželkou, bobkovým listem, paprikou a bílým vínem pečenou v peci na dřevo, která je mimo jiné oblíbenou turistickou atrakcí této restaurace, návštěvníci zaplatí 32 eur (800 korun). K mání je ale i řada dalších, z velké části klasických španělských pokrmů.

Specialitou je zde selátko „cochinillo asado“ pečené v peci na dřevo.
Sobrino de Botín přilákala v průběhu let spoustu známých osobností. Jmenovitě například Woodyho Allena, Arnolda Schwarzeneggera či již zmiňovaného Ernesta Hemingwaye. I díky zmínkám v jeho dvou románech (Fiesta a Smrt odpoledne) se restaurace těší mezinárodnímu věhlasu.