Hlavní obsah

Nejprve dítě, potom netradiční svatba. K oltáři ji ve městě hříchu doprovodil Elvis

Ne každý touží po pohádkové svatbě s tradicemi a hromadou hostů. Jednou z variant, jak se rychle a zábavně vzít, je odletět do Las Vegas. Nutností jsou jen pasy, letenky a peníze na poplatky a pronájem kaple, pak už nezapomenutelnému zážitku nic nebrání. Detaily z pětidenní cesty za prstýnkem sdílí v podcastu Po mateřských stopách Žaneta Stratílková.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Témata dnešního dílu:

  • Jaký byl program výletu? (10:16)
  • Další netradiční varianty svateb (24:18)
  • Problémy zpáteční cesty (41:48)

Situace, kdy partneři přesunují svatbu až po pořízení potomka, dnes už nejsou výjimkou. Způsobů, jak se netradičně vzít, je nepřeberné množství. Jednou z těch nejznámějších je odcestovat do města hříchu, amerického Las Vegas. Tam nabízejí obřad v helikoptéře, na lodi, v desítkách kapliček, ale třeba i v kasinu nebo v nedalekém Grand Canyonu.

„Byla to ta klasická svatba v Las Vegas, kýč jako bič. Měli jsme tancujícího Elvise, bylo to skvěle spontánní. Tam u toho nebrečíš, jen se hrozně směješ. Zpívali jsme i Elvisovy písničky, zkrátka z mého pohledu geniální svatba,“ popisuje Žanda s úsměvem zážitek na celý život. Na cestu vyrazili s dlouholetým partnerem a dvěma svědky.

Foto: archiv Žanety Stratílkové

K oltáři Žanetu dovedl místní napodobitel Elvise Presleyho.

Jak tedy probíhá taková svatba v kapli na kraji Las Vegas? „Na recepci kaple tě uvítá s úsměvem od ucha k uchu paní a nabídne ti katalog, kde mají různé balíčky. Ty si vybereš, třeba podle toho, kolik chceš z obřadu fotek a jakou preferuješ hudbu a doprovod k oltáři, a pak už za tebe vše zařídí. Když si připlatíš, tak ti zajistí i Apostilu - to je skvělá služba, zařídí za tebe veškerou superlegalizaci a tobě pak jen domů přijde papír, který necháš přeložit a doneseš na českou matriku,“ vypráví Žaneta a dodává, že se tím pádem jmenuje na pár týdnů na každém kontinentu jinak.

S dětmi vyrazila kvůli práci za Atlantik. Po letech u tyče se chce vrátit zpátky do Česka

Dítě a rodina

Pár si vše zařizoval po své ose. Při rezervaci ubytování je potěšila cena. „Ubytování tam stojí méně než leckde v Krkonoších. Dá se za přijatelnou cenu bydlet i v těch největších hotelech, to jsem nečekala. My jsme hledali ubytování s bazénem na hlavní třídě, abychom to měli všude blízko. Konkrétní plán pobytu jsme ale neměli, přistupovali jsme k tomu trochu punkově,“ sdílí v rozhovoru Žaneta.

Foto: archiv Žanety Stratílkové

Novomanželé, kteří po svatbě v Las Vegas toužili už několik let.

Rodině, kterou požádali o hlídání dvouletého syna, cíl své cesty zatajili. Dopředu jim sdělili, že jedou jen na romantickou dovolenou. Po obřadu jim poté poslali fotky a zprávu o tom, co se právě stalo. Pak strávili ve městě ještě tři dny a oslavovali. Nejvíce stresu z celého výletu přinesla zpáteční cesta, kdy jim zrušili dva lety. S půldenním zpožděním se ale nakonec dostali v pořádku do Prahy.

Příběh jedné spontánní svatby v Las Vegas si můžete poslechnout v přehrávači v úvodu článku.

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Výběr článků

Načítám