Hlavní obsah

Nejmenší mexický stát vytvořil nejširší paletu tacos na světě

Mexický stát Tlaxcala se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů poté, co tamní kuchaři na nedělní akci v Mexico City připravili více než 30 tisíc košíčků s tacos s celkem 186 příchutěmi. Tradiční mexický pokrm obsahoval řadu nevšedních kombinací, například brambory s klobásou a plody kaktusu.

Mexický stát vytvořil Guinnessův rekord v největší rozmanitosti příchutí tacosVideo: AP

Článek

Na nedělní gastronomickou událost na Paseo de la Reforma v hlavním mexickém městě přijelo více než 150 šéfkuchařů ze San Vicente Xiloxochitla, kteří plněné tortilly připravovali a po posvěcení rekordu servírovali zdejším návštěvníkům.

Ti si mohli pochutnat na celé škále náplní, ať už v tradičních, či méně obvyklých kombinacích. V tortillách nechyběly například brambory, vepřová kůže, fazole, klobása, omáčka adobo či třeba plody kaktusu.

Foto: AP

Na tacos si pochutnávali návštěvníci akce.

Světovým rekordem co do počtu nejvíce připravených druhů tacos de canasta, takzvaných košíčkových tacos, v rámci jedné akce se na sociálních sítích pochlubila i guvernérka Tlaxcaly Lorena Cuéllarová.

Akrobacie s těstem. Pizzaři si to v Buenos Aires rozdali ve freestylu

Lifestyle

„Toto uznání staví Tlaxcalu na mezinárodní scénu jakožto gastronomickou, turistickou a kulturní destinaci,“ uvedla na facebooku a připomněla, že pro nejmenší z 31 států Mexika jde už o druhý světový rekord. V roce 2022 získal totiž titul za nejdelší pilinový koberec, který měřil 3939,53 metru.

Tacos de canasta jsou specifickým typem tacos, který má původ právě ve státě Tlaxcala, konkrétně pak ve městě San Vicente Xiloxochitla. Jsou to obvykle malá, měkká tacos plněná jednoduchými ingrediencemi. Název „de canasta“ vychází z toho, že jsou uložena a prodávána v košíku.

Pouliční stánek v Mexico City získal michelinskou hvězdu

Koktejl
Související témata:
Tacos
Mexická kuchyně

Výběr článků

Načítám