Hlavní obsah

Mušelín je ideálním materiálem pro dětské přikrývky na léto

V létě rozhodně přijde vhod vyměnit těžké zimní přikrývky za lehké deky, které jsou na omak hebké, jemné, ale také mírně zahřejí. Pro dětské přikrývky je velmi vhodným materiálem mušelín. Tato vzdušná bavlněná látka je ideální pro ta nejmenší miminka, kojence i batolata.

Foto: Top Drawer, Kristýna Křížová, Novinky

Mušelínové dečky jsou lehké a hebké

Článek

Velkou výhodou mušelínu (někdy přezdívaného fáčovina nebo gázovina), který vzniká z mykané bavlněné příze, je jeho prodyšnost. Rozhodně tak nemusíte mít strach, že by se dítě pod mušelínovou dečkou potilo. Jde také o přírodní materiál, který má velmi dobrou savost, což se v parných dnech rozhodně hodí.

Mušelín působí hodně hebkým dojmem a je příjemný na těle a na omak. Rozhodně tak přijde vhod právě pro děti, které hebkost nepochybně ocení.

Foto: Bohemia Design Limited, French Bedroom

Na léto jsou nejvhodnější světlé barvy

Z estetického hlediska má mušelín měkkou krepovou strukturu, která působí jakoby nařaseným dojmem. Z mušelínu vznikají i prostěradla, která mají zpravidla příměs vlákna spandex a jsou díky tomu elastická.

Foto: Schöner Leben

Trendem jsou přírodní motivy a jemné pastelové barvy

S mušelínem je však třeba zacházet trochu opatrněji, prát ho ideálně naruby při teplotě 40 stupňů v nepřeplněné pračce a na nižší otáčky. Vyhněte se agresivním pracím práškům i bělidlům. V sušičce ho sušte na ten nejšetrnější program a máte-li tu možnost, nechte jej volně vyschnout na sluníčku. Žehlení se vyhněte, jen byste poškodili jeho lehce zvlněnou strukturu, která k tomuto materiálu neodmyslitelně patří.

Foto: French Bedroom

S dečkou můžete sladit i prostěradlo a polštář

Praní ale může mušelínu v průběhu času přidávat na jeho kvalitách. Čím víckrát ho vyperete, tím bude jemnější a příjemnější na dotek. Pokud byste hledali ještě příjemnější materiál, pak zvolte kombinaci mušelínu a umělého bambusového hedvábí.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Menším dětem budou v létě na přikrytí stačit i mušelínové plenky

Jemně tkaný mušelín si řadu příznivců získává i mezi dospělými. Mušelínové povlečení je tak stále oblíbenější a vzniká v řadě barevných variací. Trendem jsou zejména zemité barvy, které byly v kurzu v sedmdesátých letech, jako jsou světle hnědá nebo okrová a pastelové barvy (mintová, bleděmodrá, lila, starorůžová).

Duha je ideálním motivem pro pestré a hravé dětské venkovní i domácí párty

Tipy a trendy

Související články

Výběr článků

Načítám