Hlavní obsah

Moderní zrcadla připomínají kaluž vody i blesk z čistého nebe

Dnešní zrcadla už nejsou jen funkčním, ale také designovým doplňkem do domácnosti. V interiéru mohou zastat i roli obrazů a nástěnných dekorací. Stačí zvolit dostatečně výrazné a nápadité kousky.

Foto: Vitra, Lime Lace

Barvu Colour Frame Mirror je možné volit s ohledem na ladění interiéru. Zrcadlo Tafla je zase inspirované kapičkami kapaliny z nerezové oceli, která je leštěná do zrcadlového lesku a pokrytá lakem.

Článek

Výhodou je, že řada zrcadel dnes vzniká v mnoha různých barevných variacích a sladit je s interiérem je tak snadné. Třeba Colour Frame Mirrors od designérky Julie Richozové jsou inspirovány stavebnicovými díly a jejich možnými kombinacemi.

Foto: Covet House, Antipodream

Zrcadlo Glance Mirror je složeno z odborně roztříštěných kousků skla. Zrcadlo Lightning Bolt pak dodá interiéru prvek glam-rocku.

Zrcadla Colour Frame Mirror jsou k dispozici ve třech velikostech a jejich barevný rám působí hravým dojmem. Každá ze čtyř stran je vyvedena v jiném odstínu, přičemž pro každou velikost jsou na výběr dvě verze v zářivých barvách a jedna v tlumených tónech.

Rám zrcadel může sloužit i jako praktické místo pro odkládání drobných předmětů, jako jsou klíče nebo brýle, a lze jej použít i podobně jako například vitrínu.

Foto: Laskasas, Nedgis

Bezrámové kulaté zrcadlo Lima má zajímavé zkosení. Zrcadlo Maxi obsahuje neon, jehož odraz vytváří efekt hloubky a perspektivy.

Zaujmou i zrcadla Bolt Mirror od designérského studia Bride & Wolfe inspirovaná bleskem. I ta vznikají v řadě barevných variant, které lze přizpůsobit interiéru. Působivými kousky jsou také zrcadla od designéra Oskara Ziety, která vypadají jako kaluže průzračné vody.

Foto: Laskasas,Top Drawer

Kousky s motivy trendy materiálů jsou třeba zrcadlo Rosane a Moxon Waves.

Obecně jsou trendem zrcadla s výraznými rámy nebo vzory, která jsou v interiéru nepřehlédnutelná a tvoří designové solitéry. V kurzu jsou kousky nepravidelných organicky oblých tvarů i dekorativní použití betonu a mramoru. Oblíbená jsou také zrcadla v hollywoodském stylu s žárovkami po obvodu. Ta se hodí zejména do interiérů zařízených v popartovém duchu.

Foto: Oka Uk, Tom Tailor, Nedgis

Jasné a nekomplikované tvary mají zrcadla Bobina Twist Mirror, Color Mirror a Lens Superoval.

Velkým trendem je uspořádání několika zrcadel do horizontálních nebo vertikálních kompozic. Ty je možné vytvářet přesně podle prostorových možností na stěnách.

Stoličky ve tvaru přesýpacích hodin nebo špulek poslouží jako odkládací stolky i taburety

Tipy a trendy

Související články

Výběr článků

Načítám