Hlavní obsah

Výstřihy jsou zpět. Zjemňují je šňůrky a mašle

Halenky a šaty se zavazováním vpředu se staly jedním z nejvýraznějších trendů posledních let, a to především díky vlivu skandinávských módních ikon a značek. Zamilujte si je i vy. Poradíme vám, jak je nosit.

Foto: archiv firem

Zleva: Top, černý, 429 Kč. Top modrý, 429 Kč. Šaty, 479 Kč. Vše H&M

Článek

Skandinávská móda je často spojována s jednoduchostí a čistými liniemi, které odrážejí minimalistickou estetiku severoevropských zemí. Halenky se zavazováním vpředu však tento přístup posouvají o krok dál. Díky jejich variabilitě a schopnosti přizpůsobit se různým typům postav se staly oblíbenými nejen v Dánsku, Švédsku či Norsku, ale po celém světě.

Tyto halenky často kombinují prvky elegance a ležérnosti. Nejčastěji se vyrábějí z popelínu nebo jiných jemných materiálů, jako je hedvábí nebo bavlna, a přitom mají střih, který umožňuje volnost pohybu a pohodlí.

Zavazování vpředu dodává těmto kouskům šmrnc a zároveň umožňuje nositelce upravit halenku podle své potřeby – zvýraznit dekolt, vytvořit elegantní mašli nebo nechat konce volně viset pro více uvolněný dojem.

Foto: archiv firmy

Halenka, Designers Remix, Zalando, 2860 Kč

Jednou z hlavních firem, která tento trend proslavila, je dánská značka Ganni. Ta se v posledních letech stala synonymem pro skandinávský styl. Nabízí totiž unikátní hravou estetiku, nositelnost, ale také oproti jiným designérským značkám cenovou dostupnost, zejména pokud zapátráte ve výprodejích.

Foto: archiv firem

Zleva: Šaty, H&M, 479 Kč. Top, Vila, 660 Kč. Šaty, Ganni, 6000 Kč

Jak nosit šňůrky?

Topy a šaty s hlubokým výstřihem se ideálně nosí bez podprsenky na holé tělo. Pokud se bez spodního prádla ale neobejdete, vyzkoušejte jednoduchý trik. Zvolte ideálně podprsenku ve stejné barvě, jako je váš top či šaty, a omotejte šňůrky kolem středové části podprsenky, tak aby ji zakryly, a zbytek zavažte na mašličku, viz video.

Výhodou takto ozvláštněné halenky je, že ji stačí doplnit jednoduchými kousky. Nosí se například s oversized džínami nebo denimovou sukní v midi délce.

Skvěle ale vypadá také s klasickými volnými kalhotami. Pak už stačí přidat jenom šik šperky a máte stylový outfit na rande, kávu s kamarádkou i fashion week.

Pokud sáhnete po šatech, můžete je po vzoru značky Ganni spárovat s kovbojskými botami. V případě, že si na takovou divočinu netroufáte, vsaďte na klasické pantofle třeba od trendy značky Birkenstock nebo na klasické baleríny či jejich trendy síťovanou variantu.

Jak nosit trendy síťované balerínky

Móda a kosmetika

Léto ještě nekončí. Užijte si ho ve stylu modelky Emily Ratajkowski

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám